Breaking news

Mama care a denunțat-o pe învățătoarea șpăgară, felicitată de Ministrul Educației

loading...

Mama elevului care a denunțat-o pe Dana Blându, învățătoarea de la Școala Nr. 10 Maria Rosetti din București, care jignea părinții pentru că au dat prea puțini bani de cadouri, a fost felicitată pentru curajul său, de către Ministrul Educației, Remus Pricopie.

remus pricopie - dana blanduMinistrul Educației, Remus Pricopie a declarat vineri, la câteva ore după ce Consiliul de Administrație al Școlii Maria Rosetti, a decis să o demită pe învățătoarea șpăgară, că hotărârea este una corectă și că felicită mama care a avut curajul să scoată la iveală acest caz.

Ministrul Educației a mai atras atenția că fondurile clasei gestionate de către cadrele didactice sunt ilegale.

Cred că este o decizie corectă atunci când ai astfel de cazuri în care nu respecți nici profesia, nici legea. Școala a decis desfacerea contractului de muncă, iar învățătoarea nu mai poate lucra în școală. Legislația are o serie de vulerabilități. Persoana poate reveni în sistem urmând pașii obișnuiți în acest sens, examen de titularizare, etc. Eu cred că decizia este legală și corectă. Este dreptul oricărei persoane să conteste o decizie, mai departe instanța va hotărî. Lucrurile se vor clarifica în următorul interval de timp. Legea trebuie corectată, am dat o astfel de temă Departamentului Juridic din Ministerului Educației pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Este de lăudat gestul mamei care a realizat filmarea. Prin putearea exemplului se pot schimba lucruri”, a spus Pricopie.

Și Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, a felicitat-o pe mama denunțătoare pentru că a avut acest curaj de a pune piciorul în prag pentru a se face lumină în acest caz.

Consiliul de Administrație al Școlii Nr 10 Maria Rosetti din București a decis, vineri, desfacerea contractuluid e muncă învățătoarei dana Blându, ca urmare a scandalului iscat cu banii de cadouri. Joi, directorul școlii și-a dat demisia tot din cauza acestui scandal.

Avocatul Danei Blându a anunțat că va ataca în instanță decizia școlii pe motivă că este nedreaptă și că învățătoarea nu ar fi greșit cu nimic.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata