Breaking news

Maidanezii- protejaţi de lege

loading...

cainePrimarul Sorin Oprescu şi prefectul Capitalei au discutat, marţi, despre modificarea legii câinilor fără stăpân din Bucureşti, astfel încât, după sterilizare, aceştia să nu se mai întoarcă pe stradă.

Potrivit prefectului Capitalei, în perioada următoare, edilii sectoarelor vor trimite Prefecturii “propunerile pe care şi le-au cristalizat” pentru modificarea legislaţiei.

Noua legislaţie îi va obliga pe  proprietarii de animale de companie să aibe mai multe responsabilităţi  în privinţa întreţinerii acestora. Cei care nu îşi vor steriliza animalele, vor risca amenzi.

Primarul Sorin Oprescu a precizat că eutanasierea nu este cea mai bună soluţie în condiţiile în care “avem atâtea lucruri de făcut înainte“.

Şi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat că modificările care se doresc a fi aduse legii câinilor fără stăpân sunt “modificări legate de proceduri”, dar şi pentru câinii pe care stăpânii “îi aruncă pur şi simplu în stradă”.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul privind sterilizarea gratuită a câinilor maidanezi din Capitală şi a celor cu stăpân, municipalitatea urmând să semneze cu medicii veterinari un acord în acest sens.

Câinii vor fi sterilizaţi, deparazitaţi, şi vaccinaţi, iar pentru identificare li se vor aplica pe urechi crotalii de culoare verde.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata