Breaking news

Mai multe ore de sport pentru elevii din I-IV

loading...

Elevii din clasele I-IV ar putea să aibă în orar cinci ore de educaţie fizică pe săptămână, în anul şcolar 2010-2011. Asta prevede un nou proiect de lege, propus de parlamentarul PD-L Mihaela Popa şi susţinut de liberalii Nicolae Robu şi Cristian Ţopescu. În prezent, proiectul se află pe masa dezbaterilor în Senat.

educatie-fizicaPotrivit Mihaelei Popa, citată de REALITATEA.NET, această măsură are patru argumente: sănătatea, sportul ca obiect social, nu ca un program de studiu, schimbarea mentalităţii legate de mişcare şi pepiniera pentru viitori sportivi de performanţă. Mărirea numărului de ore de educaţie fizică este necesară mai ales în condiţiile în care, România se află pe primul loc în topul ţărilor cu cei mai mulţi copii suferinzi de scolioză şi printre primele state cu cei mai mulţi copii obezi. De asemenea, ea a mai precizat că Parlamentul European a propus ca toate statele membre să aibă obligatoriu minim trei ore de educaţie fizică.

Totuşi, reprezentaţii Guvernului nu par a fi încântaţi de acest proiiect de lege, deoarece aplicarea acestei măsuri ar însemna o cheltuială suplimentară, din cauza salariilor cadrelor didactice care se vor ocupa de această disciplină.

De cealaltă parte, profesorii susţin noul proiect de lege, dar cu condiţia ca aceste ore de educaţie fizică să nu încarce programa şcolară a elevilor. În privinţa programei şcolare, Mihaela Popa, susţine că cele cinci ore de educaţie fizică nu vor intra în orar pe lângă cele deja existente. Astfel, va trebui regândită toată programa.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata