Breaking news

Măcel pe DN1 la Strejnic. 5 morți și 28 de răniți după ce o autobasculantă a intrat într-un microbuz

loading...

Un grav accident rutier s-a produs vineri dimineață pe DN1, în dreptul localității Strejnic. Un autobuz în care se aflau 40 de persoane, a intrat în plin într-o autobasculantă. În urma impactului dintre autobus și autobasculantă, cinci persoane au decedat iar altele 28 au ajuns la spital în stare gravă, cu răni și fracturi multiple.

accident dn1 strejnicAutobuzul avea la bord 40 de persoane și făcea o cursă regulată Măneşti-Polieşti. Conform Infotrafic, accidentul s-a produs pe sensul de mers către Braşov, la ora 06,11 minute, pe DN1 în dreptul localităţii Strejnic.

„În această dimineață în jurul orei 06:11, pe DN1 în dreptul localităţii Strejnic a avut loc un accident rutier grav care a avut ca urmare decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 28 de persoane (11 bărbaţi, 16 femei, 1 copil) care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti. La fața locului s-a declanșat planul roșu de intervenție, ceea ce presupune mobilizarea unui număr important de ambulanțe și echipaje de intervenție. Astfel, la locul accidentului s-a intervenit cu 8 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, 1 Spital Mobil, 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 14 ambulanțe SAJ. Intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident a fost realizată de 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 subofiţeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi. Echipajele de poliție au asigurat devierea traficului din zonă pentru a permite intervenția echipajelor medicale și transportul răniților către spital. De asemenea, echipe de jandarmi au asigurat perimetrul zonei de intervenție. Toate victimele au fost transportate la spitalul județean Prahova, unde există deja echipe de polițiști și psihologi pentru identificarea rapidă a victimelor și consilierea familiilor”, se arată în comunicatul de presă al IGSU, remis exclusivNEWS.ro.

În urma impactului, basculanta încărcată cu nisip a intrat în interiorul autocarului, iar echipajele de intervenţie ajunse la fața locului au demarat procedura de scoatere a vehiculului din habitaclul autobuzului.

Cum majoritatea persoanelor care se aflau în microbuz provin din comuna Măneşti, sat Coada Izvorului, acolo au fost deja trimise echipe de polițiști pentru a lua legătura cu familiile.

Acțiunea de intervenție la fața locului a fost coordonată de către Rodica Paraschiv, Prefectul județului. Aceasta s-a deplasat la locul accidentului și ulterior în satul Coada Izvorului din comuna Măneşti, informându-l periodic de dinamica situației pe ministrul afacerilor interne.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata