Breaking news

Lucian Bolcaş, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

loading...

Avocatul lui Adrian Năstase și fost senator PRM, Lucian Bolcaş a fost propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în locul Iuliei Motoc, numită judecător la CEDO.

lucian bolcas - ccrLucian Bolcaș, în vârstă de 70 de ani, fost parlamentar PRM, actualmente membru PSD, este propus de partid să ocupe funcția de judecător la Curtea Constituțională a României. În locul lăsat liber de Iulia Motoc, întrucât aceasta va depune pe 18 decembrie, jurământul pentru a deveni judecător din partea României la CEDO.

E măgulitoare propunerea făcută de colegii mei. pentru orice jurist este o încununare a întregii sale cariere. Eu sunt un om care mi-am iubit şi îmi iubesc profesia, poate mai mult decât s-ar aştepta cineva să creadă. Pentru mine e un lucru deosebit şi mă emoţionează”, a declarat Lucian Bolcaş la Realitatea TV.

Lucian Bolcaș a fost avocatul lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii, soldat cu o condamnare de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru fostul premier.

Bolcaş a fost senator PRM în 3 legislaturi: 2000 – 2004, 2004 – 2008 şi 2008-2012.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, că informarea cu privire la vacantarea postului de judecător al Iuliei Motoc, care şi-a înaintat demisia, este redactată şi o va transmite Senatului cel mai probabil în 17 decembrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata