Breaking news

Lucian Bolcaș nu mai dorește să fie propus pentru funcția de judecător la CCR

loading...

Avocatul Lucian Bolcaș a renunțat la propunerea venită din partea PSD, privind funcția de judecător la Curtea Constituțională în locul Iuliei Motoc, din cauza boicotului Președintelui Băsescu.

lucian bolcas - ccrPremierul Victor Ponta a anunțat luni la prânz, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, că Lucian Bolcaș l-a anunțat că nu mai dorește să fie propus judecător la CCR, din cauza refuzului lui Traian Băsescu.

Lucian Bolcaş a explicat într-o declaraţie pentru Realitatea.net, de ce a renunțat la propunere: Numirea mea, care s-a făcut în condiderarea unor concepţii pe care le am despre democraţie, a prilejuit o serie de atacuri nedemne, dar care s-ar putea răsfrânge asupra celor care m-au susţinut şi am dorit asta. S-a folosit această situaţie pentru a dezbina USL lucru pe care nu mi-l doresc. Această murdară campanie împotriva mea risca să se transfere asupra Curţii Constiţionale, lucru pe care nu mi l-aş fi dorit, am oblogaţia profesională de a asigura buna funcţionare a acestei instituţii. Am avut o întâlnire cu premierul Ponta în această dimineaţă, întâlnirea a decurs amical, ca între doi oameni de aceeaşi profesie, care împărtăşesc aceleaşi convingeri.

Lucian Bolcaș a fost avocatul lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii, soldat cu o condamnare de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru fostul premier.

Bolcaş a fost senator PRM în 3 legislaturi: 2000 – 2004, 2004 – 2008 şi 2008-2012.

Pe 11 decembrie, invitat la emisiunea ”Bună seara România”, Băsescu a spus că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaș în funcția de judecător al Curții Constituționale: Legea CCR spune că un nou judecător depune jurământul în fața președintelui României și a președinților celor două Camere. Nu știu care este impactul, dar eu nu voi participa la o astfel de ceremonie când e vorba de Bolcaș și această ceremonie nu se va desfășura la Cotroceni.Nu sunt prevăzute sancțiuni. Nu știu cum vor interpreta juriștii, dacă în absența președintelui jurământul este valabil sau nu. Probabil că va fi. Mi se pare inadmisibil să numești în CCR un om cu mentalitatea și gândirea lui Lucian Bolcaș. (…) Nu pot să uit disprețul pe care îl are pentru statul de drept, pe care l-a manifestat anul trecut, în vară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata