Breaking news

Locuinţele ANL la preţuri “promoţionale”

loading...

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, doreşte să construiască în următorii trei ani, aproape 100.000 de locuinţe ANL pentru tineri. Sumele cu care vor putea fi cumpărate aceste apartamenete sunt foarte mici, în comparaţie cu preţurile de pe piaţa imobiliară.

elena udreaElena Udrea a precizat că prin acest proiect nu va face concurenţă neloială sectorului privat. Din contră, preţurile mici ale locuinţelor ANL vin ca urmare a scăderii preţurilor apartamentelor, din ultima vreme.

Astfel, preţul pe metru pătrat pentru o locuinţă ANL va fi fi cuprins între 350-370 de euro şi este valabil atât pentru garsoniere, cât şi pentru apartamente cu două şi trei camere.

În aceste condiţii, o garsonieră de 40 de metri pătraţi, suprafaţa utilă, va costa în jur de 19.000 de euro. Pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă utilă de 55-58 de metri pătraţi preţul ajunge la aproape 27.000 de euro, iar pentru un apartament cu trei camere (cu o suprafaţă utilă de 68-70 de metri pătraţi) preţul se ridică la 36.000 de euro.

De asemenea, legea care prevede că cei cei care vor să cumpere o locuinţă ANL, trebuie să o închirieze trei ani de zile, va fi modificată. Termenul de închiriere va scădea de la trei, la doar un an de zile. Cât despre termnul de înstrăinare, acesta rămâne la fel ca şi până acum. Cumpărătorii nu vor putea vinde locuinţele decât după cinci ani de la cumpărare.

Ministrul Turismului a mai adăugat că are în plan şi construirea a câte zece locuinţe de serviciu în aproape toate comunele din ţară, pentru cei care vor să lucreze în mediul rural. Terenul pe care vor fi construite aceste locuinţe va fi pus la dispoziţie gratuit de către autoritatea publică locală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata