Breaking news

În loc să adune câinii de pe străzi, Oprescu cheltuie degeaba un milion de euro pe un referendum

loading...

Sorin Oprescu se spală pe mâini în scandalul câinilor care au ucis copilul de patru ani și în loc să adune maidanezii de pe străzi, cheltuie aiurea în tramvai, un milion de euro pe un referendum prin care bucureștenii să decidă soarta câinilor vagabonzi.

oprescu referendum maidaneziDupă trei zile de tăcere, timp în care nu a fost de găsit, Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a grăit și a spus numai prostii. În loc să aplice rapid măsuri prin care să se adune toți câinii de pe străzi, edilul risipește pe apa sâmbetei un milion de euro pentru un referendum inutil.

Primarul a anunțat miercuri seară că va convoca un referendum local pentru ca bucureștenii să decidă dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân. Toată distracția costă circa un milion de euro. Bani care nu vor rezolva în niciun fel problema câinilor comunitari. Chiar și în cazul în care bucureștenii decid prin referendum uciderea maidanezilor, acest lucru nu se va putea face în realitate întrucât un referendum local nu are putere de lege națională și nu are întâietate înaintea acesteia.

În prezent există legi care reglementează situația maidaenzilor iar alte orașe din România au reușit să reducă considerabil populația de câini comunitari în baza legislației actuale. Însă Oprescu spune că nu are cadru legal pentru a rezolva problema maidanezilor și pasează responsabilitatea la populație prin referendum și apoi la Parlament.

Ordonanța de urgență numărul 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, spune clar, cu subiect și predicat că maidanezii care nu sunt adoptați pot fi eutanasiați.

Legea privind protecția animalelor nu interferează și nu anulează prevederile ordonanței de urgență. Însă, din necunoștință de cauză, confuzie și nepăsare, Oprescu și consilieri săi, stau cu mâinile în sân și nu fac nimic.

Milionul de euro cheltuit pe un referendum inutil putea fi alocat pentru adunarea câinilor de pe străzile Capitalei.

În ultimii doi ani, Asociațiile de Protecția Animalelor au primit fonduri de circa 4 milioane de euro pentru rezolvarea problemelor câinilor comunitari. Însă fără niciun efect, întrucât pe străzile Capitalei sunt în continuare circa 65.000 de maidanezi.

Referendumul nu poate fi organizat mai devreme de 20 de zile. Până atunci, Primăria Capitalei nu face absolut nimic, iar câinii vor sta nestingheriți pe străzi ca să muște și chiar să ucidă în voie, copii, așa cum s-a întâmplat luni în Parcul Tei din Sectorul 2, când Ionuț Cosmin Anghel a fost sfâșiat de o haită de câini.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata