Breaking news

Liviu Jitea, reținut de procurori pentru evaziune fiscală întrucât transporta alcool cu cisterna de lapte

loading...

Afaceristul Liviu Jitea, cel mai bogat om din Vrancea, a fost reţinut sâmbătă alături de alte 17 persoane într-un dosar pentru trafic de alcool.

liviu jiteaProcurorii DIICOT îl acuză pe Liviu Jitea că făcea evaziune fiscală, transportând alcool dublu rafinat prin intermediul unor cisterne de lapte.

Procurorii spun că omul de afaceri transporta alcool dublu rafinat în cisterne de lapte, ca să scape de plata accizelor.

Liviu Jitea deţine în Vrancea o fabrică de procesare a laptelui, o firmă de îmbuteliere şi producţie de vin şi alta de alcool.

În urma descinderilor de vineri, procurorii au gasit o cisternă de lapte în care erau două tone de alcool.

Peste 30 de maşini au adus la audieri suspecţii din acest dosar. Printre ei, mai mulţi angajaţi ai omului de afaceri Liviu Jitea, dar şi soţia acestuia.

Liviu Jitea, în 2011, el fost pe locul 59 în TOP 300 cei mai bogaţi români, cu o avere de 100 de milioane de euro.

Vineri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, au efectuat vineri, 59 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vrancea, Galați şi Brăila, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni în materia  comerţului ilegal cu produse accizabile – alcool.

Sub coordonarea liderului gruparii,  Jîtea Mircea Liviu, învinuiţii au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile. Astfel, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani,  membrii grupării au procedat la amplasarea, înaintea contoarelor  liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat, a unor instalaţii neautorizate  şi au extras în această modalitate  peste 800.000 de litri de alcool, fără evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la suma de 8 milioane Euro, reprezentând accize, taxe şi impozite.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata