Breaking news

Livia Stanciu a mințit. Femeia pe care a acuzat-o de șantaj, a fost achitată definitiv

loading...

Livia Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, primul judecător al României, a mințit cu nerușinare și a băgat după gratii, o femeie nevinovată, sub pretextul că o șantaja.

livia stanciuJudecătoarea Livia Stanciu, cea care spunea în 2014 că este partenerul DNA, a reclamat-o pe Mariana Rarinca, la procurori sub pretextul că femeia o șantaja cerându-i 20.000 de euro.

După ce a stat în pușcărie în arest preventiv timp de șase luni de zile, din data de 10 iunie 2014, Mariana Rarinca a fost miercuri, achitată definitiv de Curtea de Apel București, de acuzațiile formulate la adresa ei de Livia Stanciu.

Cu alte cuvinte șefa Înaltei Curți a mințit cu nerușinare și a asmuțit în mod abuziv, procurorii DNA pe biata femeie care a stat nevinovată la închisoare.

Mariana Rarincea, o contabilă din Galaţi, care a lucrat cu soţul decedat al Liviei Stanciu, era acuzată de judecătoare că ar fi a ameninţat-o cu “dezvăluri” în presă, dacă nu îi va da suma de 20.000 de euro.

Livia Stanciu a susţinut că nu ştie ce anume sau cine a determinat-o să adopte o astfel de atitudine şi a precizat că respectiva femeie a lucrat la cabinetul soţului său, decedat în urmă cu trei ani şi jumătate.

M-a apelat spunându-mi că soţul meu ar avea o datorie de 20.000 de euro la dumneaei. Desigur, că am manifestat iniţial toată disponibilitatea pentru a clarifica această situaţie, deşi mi s-a părut absurdă după trei ani şi jumătate. I-am solicitat să-mi furnizeze date concrete ce reprezintă suma respectivă. Mi-a comunicat că aceasta ar reprezenta contracte de asistenţă juridică care nu au fost onorate de soţul meu ca urmare a decesului acestuia. I-am cerut din nou cu insistenţă, în acea discuţie, să-mi prezinte elemente concrete cu privire la situaţia respectivă. Cred că femeia aceasta a crezut că dacă mă ameninţă cu un scandal public în virtutea funcţiei pe care o deţin, de preşedinte al ÎCCJ, voi ceda şantajului pe care l-a exercitat asupra mea şi mă v-a intimida. Tocmai datorită acestei funcţii pe care o deţin şi pe care o exercit cu toată responsabilitatea nu voi accepta, nu am putut tolera atunci, şi vă spun clar că nu voi tolera niciodată şi îi voi îndemna pe toţi care s-ar afla vreodată într-o astfel de situaţie să nu cedeze şantajelor de genul acestora. Acesta a fost şi motivul pentru care m-am adresat şi organelor în drept“, a explicat Stanciu înainte de şedinţa Plenului CSM de marţi.

Livia Stanciu a spus că a cunoscut-o, dar nu foarte îndeaproape, întrucât a lucrat la cabinetul soţului său și că în urmă cu ceva ani de zile femeia a fost prezentată soţului său ca fiind o persoană căreia i-a fost restructurat locul unde lucra, necăsătorită, cu doi copii, într-o situaţie familială grea.

Mariana Rarinca are acum toate motivele legale pentru a da statul român în judecată întrucât a fost ținută pe nedrept la pușcărie. Dacă ar avea onoare, Livia Stanciu și-ar da demisia din funcția de judecător de la Înalta Curte, după ce, din cauza ei o femeie a ajuns nevinovată în spatele gratiilor.

loading...
1 Comentariu
  1. ma dor ochii spune

    Continutul stirii e corect, dar excesul de virgule acolo unde nu-si au locul e suparator.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata