Breaking news

LIVE TEXT: Proteste la Bucureşti, 19 ianuarie

loading...

Peste 10.000 de oameni protestează în Bucureşti. Proteste au loc în Piaţa Universităţii, la Arcul de Triumf (protestul USL) şi în Piaţa Victoria. Reporterul ExclusivNEWS.ro relatează de la evenimentele din Bucureşti.

***

UPDATE 19.45: Un reprezentant al M.A.I. a declarat presei, în faţa ministerului, ca “in ciuda zvonurilor, nu intervenim in forta asupra protestatarilor aflati acum in piata”. Nu este clar de ce a fost transmis mesajul in acest fel si unde circula zvonurile ca jandarmeria ar urma sa intervina in forta asupra populatiei din Piata Universitatii.

UPDATE 19.37: Jandarmeria evaluează numărul total al protestatarilor care se află în acest moment în Piaţa Universităţii la 9.000. Este de mentionat ca la protestul USL de mai devreme au participat cca 20.000 de oameni, care s-au deplasat in cea mai mare parte in Piata Universitatii. Este probabil ca numarul comunicat de Jandarmeria Romana sa fie sub-evaluat. 200 de persoane protesteaza in fata Ambasadei Romaniei de la Viena, desi in capitala Austriei este o vreme foarte rece, ca si la Bucuresti.

UPDATE 19.15: 5 persoane retinute: 3 purtand arme albe, 2 persoane cu sticle incendiare.

UPDATE 19.11: Ludovic Orban a venit din nou în rândul mulţimii si a fost impins. A fost scos din multime de protestatari.

UPDATE 19.00: De cateva minute o parte dintre protestatari au patruns in Piata Universitatii. Bulevardul Nicolae Balcescu este ocupat in totalitate, in zona Teatrului National.

UPDATE 18.55: Bulevardul Balcescu: protestatarii au asezat pe asfalt drapelul Romaniei, pentru a-i opri pe jandarmi sa intre in contact cu protestatarii.

UPDATE 18.50: Desi jandarmii s-au opus, protestatarii au patruns pe Nicolae Balcescu, iar acum se afla in apropierea Teatrului National.

UPDATE 18.42: Cordonul de jandarmi a fost rupt de protestatari. Jandarmii se regrupeaza si incearca sa opreasca patrunderea altor oameni in Piata Universitatii.

UPDATE 18.38: Un cordon de 100 de jandarmi blocheaza sensul de mers pe care vin protestatarii pe Bulevardul Nicolae Balcescu, spre Piata Universitatii. Se doreste impiedicarea alaturarii celor 5.000 de oameni la protestele din Piata Universitatii.

UPDATE 18.33: Protestatarii au intrat pe Bulevardul Nicolae Balcescu si urmeaza sa ajunga in Piata Universitatii. Este vorba despre aproximativ 5.000 de persoane.

UPDATE 18.25: Aproximativ 5.000 de manifestanti sunt pe Magheru, vor trece spre Piata Romana, apoi pe Bulevardul Nicolae Balcescu, spre Universitate.

UPDATE 18.16: Manifestantii au patruns pe Bulevardul Lascar Catargiu, urmand sa mearga pe Bulevardul Magheru, la Universitate. Circulatia pe Bulevardul Lascar Catargiu este blocata. Se scandeaza: “Iesiti din casa daca va pasa!” si “Faceti loc, faceti loc, la Jilava vine Boc!”

UPDATE 18.10: Peste 5.000 de persoane pornesc în acest moment de la Guvern spre Piata Universitatii.

UPDATE 18.00: In Piata Victoriei patrund din ce in ce mai multe persoane. In piata sunt 3.000-4.000 de protestatari, iar in intreaga zona peste 10.000, estimeaza redactorul ExclusivNEWS.ro Se scandeaza “Iesi afara, javra ordinara!” Jandarmii se regrupeaza in jurul Guvernului.

UPDATE 17.54: Jandarmii sunt dispusi din nou in fata Guvernului, odata cu revenirea protestatarilor. Jandarmii imping oamenii spre trotuare, in timp ce acestia vor sa inainteze spre Guvern.

UPDATE 17.51: Piata Victoria s-a golit, iar jandarmii s-au retras din dispozitiv, insa protestatarii din Kiseleff se indreapta spre Victoria. Este vorba despre mai mult de 1.000 de oameni.In piata mai sunt 10 jandarmi la poarta Guvernului. Ramane de vazut daca noul val de protestatari vor ramane la Victoria sau se vor indrepta spre Universitate.

UPDATE 17.48: 40 de protestatari s-au desprins din grupul revenit in Piata Victoriei si se indreapta spre Universitate, scandand lozinci anti-Basescu. In Piata Victoria in acest moment sunt cateva sute de oameni, iar la intrarea pe Bulevardul Kiseleff stationeaza peste 1.000 de persoane.

UPDATE 17.41: Grupuri de sute de protestatari se intorc prin Piata Victoria, pentru a ajunge la Universitate.

UPDATE 17.37: Câteva sute de persoane rămân în Piata Victoria si nu au intentia de a parasi piata. Restul protestatarilor se indreapta catre marsul USL.

UPDATE 17.33: Protestatarii manifestaţiei organizată de USL a adunat 20.000 oameni, estimarea organizatorilor. Jandarmeria estimează că în urmă cu o oră, în zona Kiseleff erau 7.000 de persoane. În acest moment, protestatarii din Piaţa Victoria merg înapoi la Arcul de Triumf.

UPDATE 17.29: Forţele speciale în alertă maxima. (RTV)

UPDATE 17.22: Peste 4.000 de persoane sunt în acest moment în Piaţa Victoriei, estimează reporterul ExclusivNEWS.ro Oamenii continuă să vină, aceştia mutându-se de la Arcul de Triumf, în Piaţa Victoria. Peste 300 de jandarmi au încercuit Guvernul României, încercând să oprească protestatarii. Reporterul ExclusivNEWS.ro relatează că nu se petrec violenţe. Oamenii protestează paşnic.

UPDATE 17.15: Grupuri de protestatari au pătruns în Piaţa Victoria, unde se află Guvernul. Jandarmii au ameninţat echipa de jurnalişti a România TV cu tăierea cablurilor, dacă protestatarii sunt filmaţi. Camerele de luat vederi au surprins anumite acte de violenţă ale jandarmilor asupra protestatarilor din Piaţa Victoria. Simultan, la Arcul de Triumf, se desfăşoară protestul USL şi au loc declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

sebastian.popescu@exclusivnews.ro

valentin.spinu@exclusivnews.ro

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    PERFECT !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata