Breaking news

Linia de feribot Turnu Măgurele-Nicopole, inaugurată

loading...

Aproximativ 10 milioane de euro au fost investiți în construirea unui complex dedicat unei noi linii de feribot Turnu Magurele-Nicopole.

6o6c9394Premierii României şi Bulgariei, Emil Boc şi Boiko Borisov, au  participa astăzi la inaugurarea liniei de feribot Turnu Măgurele-Nicopole. Din delegaţia bulgară au făcut parte şi Ministrul Transporturilor, Alexandăr Ţvetkov, precum şi cel al dezvoltării regionale, Rosen Plevnaliev. Proiectul este un pas important în dezvoltarea cooperării transfrontaliere între Bulgaria și România, potrivit reprezentanților bulgari.

Feribotul va scurta drumul dintre România, Turcia și Grecia, iar demintarii bulgari sunt convinși că odată cu finalizarea acestuia, se va accentua dezvoltarea economică și turistică în zonă.

Până în prezent singura posibilitate de traversare a Dunării cu maşina a cetăţenilor celor două ţări era traversarea podului Giurgiu-Russe care implica o rută de 200 de kilometri în plus. S-au stabilit, de asemenea, şi tarifele: 2 euro pe persoană, 12 euro pentru autoturisme și până la 100 de euro pentru camioane.

Și cum numai la noi se poartă circul, în loc să fie prezent alături de reprezentanții Guvernului la taiatul panglicii, Președintele Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea, s-a supărat și nici nu a însoțit delegația pe malul bulgăresc în momentul plimăbarii cu feribotul.

Linia de feribot, finanţată prin programul de preaderare PHARE, face ca trecerea de pe malul bulgăresc, pe cel românesc, să se realizeze  în aproximativ opt minute.

Cei doi premieri au afirmat că doresc extinderea colaborării româno-bulgare, prin construirea a încă două poduri peste Dunăre şi a două hidrocentrale.

Valentin Stângă

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata