Breaking news

Cămătarii au rămas fără lei și urși. Animalele au fost duse la rezervația Bucov

loading...

Cei patru lei și doi urși crescuți în captivitate de familia Cămătarilor în cartierul Ferentari din București, au fost tranchilizați miercuri și duși în rezervația din Bucov, urmând să fie relocați după câteva luni în Africa și Germania.

lei si ursi tranchilizatiNuțu Cămătaru a rămas fără leii și urșii pe care i-a crescut de zece ani de zile. Comisarii Gărzii de Mediu împreună cu reprezentanți ai DSV și  de la Vier Pfoten, au descins, miercuri dimineaţă, la ferma interlopului Nuţu Cămătaru, unde acesta deţine mai multe animale sălbatice, printre care doi urşi şi patru lei.

Tranchilizare aa fost efectuată de către doi medici veterinari de la organizația Vier Pfoten, iar un medic veterinar de la Direcția Sanitară Veterinară București, a supervizat procedura.

Cele șase animale au fost deparazitate, vaccinate antirabic, li s-a introdus un microcip, s-a recoltat o probă de sânge și li s-a făcut un carnet de sănătate.

Medicii veterinari au descoperit că unul din urși avea o infecție și au fost nevoiți să îi aplice primul tratament la fața locului, după ce animalul a fost anesteziat.

După operațiunea de tranchilizare care a durat aproximativ trei ore pentru toate cele șase animale relocate, acestea au introduse în cuști speciale și transportate cu mașinile la rezervația din Bucov. Imediat după ce animalele au fost introduse în cuști, acestea au fost trezite astfel că ele vor călători către Bucov, trezite din anestezie.

Aceasta este o destinaţie provizorie, urmând ca în scurt timp să animalele să fie reolcate. În noile locații provizorii, atât leii cât și urșii nu vor fi lăsați să vâneze pentru că încă nu au ceastă aptitudine, ei urmând să fie hrăniți tot de către om.

Leii se pare că vor fi duşi într-o rezervaţie din Africa de Sud, în timp ce urşii ar urma să ajungă într-un parc natural de lângă Zărneşti.

Kuki Bărbuceanu, de la Vier Pfoten, a declarat, la intrarea în curtea casei lui Ion Balint, că animalele sunt uşor subdezvoltate, dar au o stare bună de sănătate.

Ridicarea animalelor survine după ce luni, trei comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul General au descins pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, alături de forţele de ordine, pentru a face verificări privind deţinerea animalor sălbatice.

Celelalte animale de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, printre care cai şi canari, sunt deţinute în legalitate, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Conform articolului 9, alineatul 1 din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, “deţinătorii de animale pot deţine animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizaţi de direcţia veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti”.

Mama celor doi interlopi a declarat presei că fiul ei creștea leii și urșii de ani de zile și că o să-i sfâșie inima copilului dacă o să rămână fără ele. Femeia a spus că Balu, unul din urși îi iubește pe Nuțu și că acesta mânca chiar din gura lui.

Ion şi Vasile Balint, precum şi Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestaţi preventiv pe 23 februarie, pentru 29 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata