Breaking news

Legea tăierii salariilor bugetarilor, votată și de Parlament

loading...

Parlamentarii au votat astăzi modificările la legea pensiilor și la cea a tăierii salariilor bugetarilor cu 25%, iar după ce va fi promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial, tăierea salariilor va intra în vigoare.

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUILegea privind diminuarea salariilor şi a altor drepturi pentru personalul bugetar a fost votată marţi de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Deputaţii şi senatorii au pus în acord legile privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, cu deciziile Curtii Constituţionale a României (CCR).

Conform legii, de la 1 iulie se reduc cu 25 la sută şi cuantumul drepturilor reprezentând salarizarea în valută şi alte drepturi în valută şi în lei ale personalului trimis în misiune permanentă sau temporară în străinatate, salariile personalului didactic, ale angajaţilor din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Tot cu un sfert se reduce suma forfetară destinată plăţii drepturilor băneşti ale persoanelor angajate la birourile parlamentare. Cuantumul indemnizaţiei de şomaj şi drepturile băneşti pentru persoanele disponibilizate din unităţi bugetare se diminuează cu 15 la sută.

O altă lovitură prevăzută în textul legii este că nu se mai acordă bilete de odihnă pentru pensionari. Pensia socială minimă garantată este de 350 de lei. Indemnizaţiile revoluţionarilor se reduc şi ele cu 15 la sută.

Legea prevede că ‘sumele rezultate prin reducerea drepturilor salariale pentru personalul menţionat şi cel din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii se virează integral la bugetul de stat’, iar dacă din aplicarea prevederilor legii rezultă o sumă mai mică decât salariul minim brut pe ţară, respectiva persoană va primi salariul de 600 de lei.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    cu 350 lei sau 600 lei sa traiasca boc-poc si basescu , guvernantii si parlamentarii m0^&!%0$ masii si famiile lor … BLESTEMATI SA FIE cu 600 de lei nu se poate trai NICI MACAR O SAPTAMANA daramite o luna … ce mananca amaratii aia ??? cartofi fierti si coji de paine veche ??!?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata