Breaking news

Legea privind Curtea Constituţională (CCR), modificată prin Ordonanţă de Urgenţă

loading...

Preşedintele României va putea fi suspendat fără avizul CCR, ca urmare a ordonanţei de urgenţă emisă de Guvern pentru modificarea atribuţiilor CCR.

UPDATE 13.58: OUG privind modificarea legii CCR, in vederea revenirii la vechile stipulari legale, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei. (RTV)

Principiul modificat fusese adăugat recent la lege, de unul dintre guvernele portocalii. OUG semnata de cabinetul Ponta readuce stipulările legale anterioare.

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, să modifice Legea Curţii Constituţionale, stabilind că instituţia nu va mai emite un aviz obligatoriu asupra hotărârilor Parlamentului, susţin surse oficiale, informaţie care până la ora transmiterii acestei ştiri nu a fost confirmată oficial de Executiv, scrie Mediafax.

Sursele oficiale citate susţin că proiectul de ordonanţă, prin care avizul Curţii va fi tratat drept unul consulativ pentru hotărârile Parlamentului, a fost inclus pe agenda suplimentară a şedinţei de miercuri a Guvernului şi a fost aprobat.

loading...
2 Comentarii
  1. Liviu spune

    PERFECT !

  2. ioio spune

    … avand in vedere ca avem un parlament plin de “genii” si plagiatori, e clar ce va iesi; nimeni nu mai verifica ineptiile parlamentarilor …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata