Breaking news

Leac magnetic pentru migrene

loading...

Migrenele ar putea fi tratate cu un dispozitiv care eliberează un puls magnetic în partea din spate a craniului, potrivit unui studiu publicat în revista The Lancet Neurology, informează bbc.co.uk.

migreneDispozitivul, care ar putea fi folosit ca tratament alternativ împotriva migrenelor, emite un puls magnetic singular în partea din spate a creoerului, capabil să întrerupă circuitele electrice cerebrale disfuncţionale.  După ce a fost testat, cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York  au constatat că 40% dintre pacienţii care l-au folosit  nu mai aveau dureri, la două ore după utilizare.

Cercetătorii americani au demonstrat şi că aparatul nu produce efecte secundare, dar medicii consideră că este nevoie de o serie de teste suplimentare pentru a stabili cu precizie frecvenţele şi dozele acestor impulsuri magnetice.

Migrenele afectează unul din opt oameni la nivelul planetei. Ele au fost încadrate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în cele mai grave 20 de maladii cronice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata