Breaking news

Laura Codruța Kovesi acuzată că a plagiat și o carte pe care a și vândut-o

loading...

După doctorat, Laura Codruța Koveși, a plagiat și o carte de drept pe care a și vândut-o.

Încă o acuzație de plagiat vine pe capul Procurorului General al României, Laura Codruța Kovesi. Potrivit ZiuaNews.ro, pagini întregi din alte lucrări de drept, dar și din articole religioase, apar în cartea lui Coveși numită: „Arestarea preventivă. Aprecierea pericolului social concret pentru ordinea publică. Practică judiciară. Hotărâri CEDO”•

Laura Codruța Kovesi a semnat, alături de Dana Tițian și Daniela Frăsie cartea care are 500 de pagini, a fost lansată în 2009 și costă 50 de lei.

Potrivit ZiuaNews.ro, cu 3 euro, Procurorul General al României a avut posibilitatea să copieze o întreagă introducere a unei teze de licență din Republica Moldova. Cuvânt cu cuvânt, schimbând doar “Republica Moldova” cu „România”.

Copierea nu s-a limitat însă numai la cărțile sau lucrările despre drept, ci și despre ortodoxie și yoga. Astfel, Kovesi a copiat cuvânt cu cuvânt un articol apărut în 2003 în revista religioasă „Credința Ortodoxă”, dar a sărit peste partea cu citarea preotului care a și scris articolul. Până și în „Argumentul”, adică partea de început a cărții scrise de cele trei, există fraze copiate, despre cum ar trebui interpretat pericolul social și atribuțiile judecătorului, eficiența Justiției etc.

Cu toate acestea, Procurorul General al României nu are trecută, în declarațiile de avere din 2009 și 2010, suma pe care a strâns-o din vânzarea acestei cărți.

Laura Codruța Koveși mai este acuzată și că și-a plagiat teza de doctorat susținută la Universitatea de Vest din Timișoara, copiind texte întregi de pe internet fără a preciza sursa.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata