Breaking news

Tokes cere Ungariei protectorat pentru Transilvania

loading...

Laszlo Tokes instigă la șovinism, solicitând sâmbătă, premierului ungar Viktor Orban, prezent la Universitatea de Vară, de la Băile Tușnad, ca Ungaria să ofere protectorat Transilvaniei.

tokes ungariaEuroparlamentarul Laszlo Tokes agită din nou spiritele în România, cerând protectrat din partea Ungariei pentru Transilvania pe modelul făcut de Austria cu Tirolul de Sud.

Păcat că nu e aici şi preşedintele Băsescu, pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o localitate din Ţinutul Secuiesc autonom, despre care tovarăşul Dragnea ne tot spune că e pământ românesc!”. De asemenea, Tokes i-a cerut lui Orban ca Ungaria să „ofere protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud. Avem un drapel al Secuimii, haideţi să înfiinţăm acum şi un drapel al Transilvaniei, să mergem şi cu el şi pentru obţinerea autonomie!”, a spus Tokes.

Premierul Orban a oferit celor peste 2.000 de simpatizanţi veniţi să-l asculte o lungă cuvântare cu iz pronunţat electoral. Întrucât şi etnicii maghiari din România care au cerut şi primit cetăţenia ungară pot vota pentru Ungaria.

Dacă urmărim ce a făcut Ungaria după 2010, vedem clar că am început o politică economică naţională adevărată, încât cât mai mult din ce valoare se produce în Ungaria să rămână în Ungaria, pentru cetăţenii ungari. În secolul 20, ne-au cam dispersat evenimentele, comunităţile au fost dispersate fără să fie dizlocate. Suntem în Transilvania, a fost parte a Ungariei, s-a tras o linie şi acum nu mai e. Din această naţiune dispersată putem face o naţiune puternică doar dacă integrăm naţiunea prin sistemul dublei cetăţenii, numai în acest fel putem deveni o naţiune puternică, doar printr-o asemena politică naţională putem contribui la situaţia fiecărui maghiar, din New-York, din Tuşnad, din Argentina”, a spus Orban.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata