Breaking news

László Tőkés, agent al serviciilor secrete maghiare

loading...

László Tőkés, pastorul maghiar reformat, decorat de Băsescu în decembrie 2009, cu ordinul Steaua României, este agent al serviciilor secrete maghiare. Codul Penal stabilește că un cetățean român care își spionează țara, este considerat trădător.

tokes spion maghiarFilip Teodorescu, fost lider al serviciilor secrete române în perioada comunistă a confirmată luni seară, la Antena 3, la emisiunea Sinteza Zilei, că toate autoritățile române știau și încă știu că ungurul László Tőkés este agent al serviciilor secrete maghiare.

Este pentru a treia oară în 2014, când Filip Teodorescu spune aceste lucruri la tv, după ce a făcut astfel de dezvăluiri și în documentarul ”Moștenirea Clandestină” de la TVR 1, realizat de Monica Ghiurco și interzis la difuzare de Stelian Tănase.

În 12 martie 2014, Ion Cristoiu l-a avut ca invitat la emisiunea ”Om cu carte” de la TVR 2, pe Filip Teodorescu care a reluat informațiile cu privire la colaborarea lui Tokes cu serviciile secrete maghiare.

Filip Teodorescu a dezvăluit prima dată faptul că Tokes este spion în România, în cartea “Adevăruri incomode – Decembrie 1989”,  lansată în decembrie 2013.

Filip Teodorescu, fost colonel român de securitate, care a îndeplinit funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului. A absolvit Şcoala de ofiţeri de Securitate şi apoi Facultatea de Drept din Bucureşti. A îndeplinit funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului, fiind adjunctul generalului Emil Macri.

Și Ioan Talpeș, fost șef SIE a dezvăluit în anii trecuți, același lucru despre Tokeș. Și cu toate aceste dezvăluiri și mărturisiri, Băsescu l-a susținut, promovat și decorat pe Tokes.

Tőkés László a fost decorat de președintele României prin Decretul nr. 1864 / 14 decembrie 2009 cu  Ordinul Național „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Ungurul este recunoscut ca agent provocator al Revoluției din 1989 și face acest lucru în continuare, prin declarații belicoase la adresa României, cerând ba protectorat Ungariei, ba autonomie în inventatul ”Ținut Secuiesc” după modelul Kosovo.

Și cu toate astea, Băsescu nu vrea să îi retragă decorația Steaua României, acordată lui Lazslo Tokes, deși Consiliul de Onoare al acestui ordin a votat în favoarea retragerii distincției.

Ba mai mult, în 2010, Băsescu a pus umărul prin PDL la numirea lui Tokes, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, din partea României, deși el tot timpul a denigrat România.

Și cu toate astea, Tokes spionează în continuare România pentru serviciile secrete maghiare, în loc să fie condamnat pentru trădarea țării.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata