Breaking news

Lanț uman în jurul Parlamentului împotriva proiectului Roșia Montană și a lipsei pistelor pentru bicicliști

loading...

Opozanții Roșia Montană și-au dat mâna la propriu cu protestatarii de la marșul bicicliștilor pentru a crea un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului. Împotriva proiectului de exploatare dar și pentru că nu sunt piste pentru bicicliști.

lant uman parlamentPeste 4000 de persoane au format sâmbătă seară, un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului României, în sem de protest față de proiectul de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană dar și pentru faptul că în Capitală nu sunt amenajate piste pentru bicicliști.

Cu mic cu mare, opozanții Roșia Montană și bicicliștii s-au prins în lanțul uman care a înconjurat Palatul Parlamentului. În fața lanțului uman fiind parcate bicicletele cu care protestatarii au mărșăluit prin centrul Capitalei.

Este un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului şi simbolizează o luare de poziţie a societăţii civile faţă de aceşti conducători ai lor care de fapt nu mai sunt reprezentativi pentru societate. Am venit la porţile acestei instituţii (Palatul Parlamentului – n.r.) care ar trebui să ne fie subordonată şi care refuză să asculte de vocea străzii, de vocea populaţiei”, a declarat Alexandru Alexe, activist civic şi de mediu.

Participanţii la manifestare au scandat: Uniţi, salvăm Roşia Montană! Cât și alte lozinci împotriva proiectului minier.

Tinerii s-au mobilizat pe o reţea de socializare, unde au pus la cale organizarea lanţului uman şi au creat un grup de adepţi.

Aproximativ 100 de jandarmi au fost mobilizați pentru a asigura ordinea publică la manifestaţia organizată în faţa Parlamentului României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata