Breaking news

Lampioane tricolore lansate în 40 de orașe pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

loading...

Aniversarea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, va fi marcată pe 27 martie 2014, în 40 de orașe din Republica Moldova și România, prin lansarea către cer a lampioanelor tricolore.

ziua nationala a romaniei - lampioaneJoi, se împlinesc 96 de ani de la Unirea României cu Basarabia. Pentru a marca acest eveniment, platforma unionistă Acțiunea 2012, a organizat o amplă manifestare ce constă în lansarea simultană de lampioane tricilore în peste 40 de orașe din România și Republica Moldova.

,,Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populației din Republica Moldova indică în mod clar dorința de a trăi demn într-un stat puternic, reîntregit. Considerăm că anii până la împlinirea visului tuturor românilor – Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă –  pot fi numărați pe degetele de la o mână”, a declarat co-președintele Platformei unioniste Acțiunea 2012, Mihai Nicolae.

În București, susținătorii reîntregirii naționale se vor prinde într-o horă a Unirii și vor lansa 27 de lampioane tricolore joi, 27 martie, la ora 19:00, în Piața Universității (zona la Fântână), pentru a semnala preambulul unității naționale.

Evenimente similare vor fi organizate în localitățile Alba-Iulia, Arad, Pitești, Bacău,  Bălti , Botoșani, Brăila, Bârlad, Brașov, Buzău, Călărași, Reșița, Cluj-Napoca, Chișinău, Galați, Giurgiu, Târgu-Jiu, Petroșani, Iași, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureș, Nisporeni, Orhei, Balș, Ploiești, Zalău, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Adjud, Aleșd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistrița, Petroșani, Piatra Neamț.

Flash-mob-urile organizate de filialele și asociațiile aderente Platformei unioniste Acțiunea 2012 au drept obiectiv urgentarea realizării Unirii celor două state românești, pe fondul noului context internațional extrem de favorabil.

loading...
1 Comentariu
  1. claudiu spune

    awesome 😉

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata