Breaking news

La Seini în judeţul Maramureş, se ridică un bloc ANL

loading...

Lucrările de construcţie la noul proiect ANL din judeţul Maramureş au început în data de 13 mai 2014. Amplasamentul este situat în strada Mihai Eminescu din localitatea Seini.

anl sieniInvestiţia se derulează prin  Programul „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii” şi prevede construirea a 30 de unităţi locative cu câte 2 camere.

Construcţia va avea 2 tronsoane cu regim de înălţime P+3E: 6 apartamente la parter şi câte 8 apartamente pe fiecare etaj. Termenul de punere în funcţiune este de 8 luni de la data ordinului de începere a lucrării.

În judeţul Maramureş, ANL mai are în implementare, în cadrul aceluiaşi program: 36 apartamente în Comuna Fărcaşa, str. Independenţei, nr. 1A.

Programul „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii” este un program lansat de ANL în anul 2001, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale, care gestionează şi procesul de repartizare a locuinţelor, în baza dosarelor şi cererilor pe care le primesc de la solicitanţi.

Tinerii care locuiesc cu chirie într-o locuinţă construită prin ANL au posibilitatea de a o cumpăra după o perioadă de închiriere de minimum un an.

Valoarea de vânzare a locuinţei reprezintă valoarea de înlocuire înmulţită cu suprafaţa construită desfăşurată, din care se scade amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia.

Valoarea de înlocuire este 326 de euro/metru pătrat, inclusiv TVA, fiind valabilă până la data de 31 iulie 2014.

La valoarea de vânzare se adaugă un comision de 1% pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliară efectuate de autorităţile publice locale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata