Breaking news

Kovesi, acuzată de Ghiţă că folosea email-ul Cucuveaua Mov ca să transmită informaţii secrete din DNA

loading...

Laura Codruţa Kovesi este acuzată de deputatul Sebastian Ghiţă că folosea o adresă de email numită Cucuveaua Mov prin intermediul căreia şefa DNA transmitea altor persoane informaţii secrete din instituţia pe care co conduce.

sebastian-ghita-kovesi-dnaDuminică, Sebastian Ghiţă a prezintat o imagine la România TV în care apare un email despre care spune că ar fi de la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Dacă aţi văzut în SUA… O mare problemă a fost legată de faptul că Hillary Clinton folosea nişte adrese private de e-mail în care îşi rezolva diverse chestiuni… Şi noi suntem în aceeaşi situaţie: şefa DNA folosea adresa secretă “Cucuveaua mov” pentru a dialoga cu ziarişti acoperiţi de la ambasade sau mai ştiu eu cu cine. Aşa şi-a ales dânsa numele de messenger… Şi că are această pasiune de a colecţiona diverse bufniţe de diverse mărimi şi culori, probabil că aşa a pus şi numele e-mailului. Chestiunea raportului tehnic al domnului Ponta apăruse cu ceva timp înainte ca situaţia lui VP să fie clarificată. Au existat temeri, am spus-o şi la Parchet, că lucrarea ei nu va fi văzută cu ochi buni şi pe fondul acestei îngrijorări a dorit să vadă acel raport. Cererea discretă, secretă… să difuzăm public ce s-a întâmplat acum patru ani…., dar raportul în acest moment nu era public. Sunt convins că sunt oameni în România care au dovada că doamna Kovesi a folosit acest e-mail. Când va fi întrebată dacă a fost folosită adresa de e-mail “Cucuveaua mov”, aceasta va declara că sunt atacuri groaznice la adresa DNA. Ea trebuie să răspundă acestei întrebări: a folosit sau nu această adresă de e-mail? Toate elementele pe care le am, fie că îmi vor fi solicitate sau nu, eu le voi prezenta la Parchetul General. O simplă verificare la aeroportul Băneasa ne va arăta dacă eu şi domnul Costoiu am mers la Cluj. Dacă dorim să aflăm ce s-a întâmplat, aflăm foarte repede. În ciuda unei anumite protecţii de care beneficiază doamna Kovesi, şi dânsa trebuie verificată. Dacă tot ne face hoţi şi corupţi, dânsa nu ar trebui verificată?“Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită cucuveauamov@gmail.com. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dansa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenţa dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat”, a declarat Sebastian Ghiţă la România TV.

Luni, deputatul Sebastian Ghiţă a fost chemat la sediul DIICOT pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul Black Cube.

Deputatul a spus că adresa de e-mail cucuveauamov@gmail.com a fost spartă de către cei de la Black Cube care au aflat în acest mod informaţii secrete din DNA.

Trei israelieni au fost puşi sub acuzare în acest dosarul Black Cube – Ron Weiner, David Geclowicz şi Yossi Barkshtein. Ultimul a reuşit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

Firma care oferă consultanţă de imagine şi comunicare Serviciului Român de Informaţii şi Laurei Codruţa Kovesi a semnat un parteneriat cu firma Omnicom Group care, între 2006-2015 s-a ocupat de PR-ul lui Vladimir Putin în Statele Unite şi Uniunea Europeana, scrie coalitiaromanilor.org.

Firma The Group este condusă de Mihaela Nicola, fiica unui fost ofiţer de securitate. Nicola a apărut şi într-unul din dosarele fostului premier Adrian Năstase, dar nu a fost pusă sub acuzare. Mihaela Nicola este și colaboratoare la revista de specialitate a SRI.

În anul 2006, Vladimir Putin a angajat firma Ketchum, o firmă subsidiară Omnicom Group, pentru a-i oferi consultanţă în relaţii publice înaintea găzduirii summit-ului G8 care a avut loc la St. Peterburg. O divizie de publicitate şi marketing a firmei menţionate a zburat special la Moscova pentru a sta la dispoziţia liderului rus.

În 2013, pe baza documentelor făcute publice de Departamentul de Justiţie al SUA s-a descoperit că firma Ketchum a primit peste $25 de milioane lucrând pentru Rusia. Tot pentru servicii de PR, dar de această dată pentru promovarea firmei Gazprom, Ketchum a primit  fabuloasa sumă de $26 de milioane.

loading...
1 Comentariu
  1. Inchirieri auto Bucuresti spune

    Cu siguranta aceasta transmitea, este doar o marioneta politica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata