Breaking news

Kovesi a luat la București, dosarul lui Mircea Băsescu

loading...

Laura Codruța Kovești, sefa DNA a dispus aducerea la București a dosarului în care fratele președintelui României, Mircea Băsescu, este acuzat de fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, de înșelăciune întrucât i-ar fi dat 600.000 de euro pentru a-l scoate pe tată-l său din închisoare.

kovesi si mircea basescuPlângerea formulată de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă şi înşelăciune, a fost preluată de structura centrală a DNA.

Marți seară, Florin Anghel a fost audiat de procurorii structurii centrale a DNA, în legătură cu denunţul făcut împotriva lui Mircea Băsescu, a declarat avocatul lui Anghel, Pavel Abraham.

Pavel Abraham a precizat că, odată cu denunţurile, au fost depuse la procurori şi înregistrări audio-video ce ar dovedi faptele pentru care a fost denunţat Mircea Băsescu.

Florin Anghel a depus în 13 iunie, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză pe acesta de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

Avocatul Pavel Abraham, care îi reprezintă pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, şi pe ginerele acestuia, Marius Constantin, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus la DNA Constanţa, două înregistrări audio-video ce urmează să fie evaluate de către procurorii anticorupţie şi, “în raport de concluziile lor, să se ia măsuri în consecinţă”.

“Este vorba despre două înregistrări, audio şi video în care apar aspecte legate de această cauză şi care, în viziunea noastră, contracarează ceea ce s-a spus în parte până acum. Apar persoanele la care s-a făcut referire. (…) În discuţie este implicat şi domnia sa (Mircea Băsescu – n.r.) dar ce spune nu putem preciza. Eu zic să lăsăm anchetatorii să evalueze probele şi după aceea sunt convins că veţi vedea şi consecinţe practice, pe care dânşii le vor lua potrivit legii”, spunea Abraham, la ieşirea din sediul DNA Constanţa.

Intervievat de jurnalişti, avocatul Pavel Abraham a spus că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind “foarte compromiţătoare”.

Din datele pe care le am, dar nu sunt expert ca să ştiu în mod cert, sunt făcute în 20 şi 26 februarie 2012, sau 2013. Cu siguranţă nu sunt din acest an. Dar nu sunt expert, v-am spus. Anchetatorii urmează să verifice dacă sunt autentice. (…) S-ar părea, din ce a promis Florin Anghel, că ar mai exista asemenea înregistrări. Eu nu pot să mă pronunţ. Ce mi-a prezentat şi a fost de acord să le difuzez, le-am difuzat. Parchetului, bineînţeles. (…) Sunt probe foarte compromiţătoare, asta-i părerea mea“, declara Pavel Abraham.

El a precizat că infracţiunile reclamate de Florin Anghel în plângerea depusă împotriva lui Mircea Băsescu fac referire la trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Procurorii DNA Constanţa au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni de şantaj, bărbatul fiind cercetat în dosarul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu – fratele preşedintelui Traian Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata