Breaking news

Klaus Iohannis dă ordine Parlamentului, Guvernului și lui Băsescu

loading...
0 1

Klaus Iohannis a susținut luni, la ora 11,00, la sediul ACL, prima lui conferință de presă în calitate de președinte ales al României. În cadrul declarației, Iohannis a început să dea ordine Parlamentului României, Guvernului și Președintelui în exercițiu.

klaus iohannisNici nu s-au terminat de numărat voturile din al doilea tur de scrutin, că Iohannis a și început să se comporte ca un moșier și a început să dea ordine și indicații către Parlamentul României, Guvernul României, Președintele actual al României și politicienilor.

După ce s-a lăudat că a primit 6,2 milioane de voturi, Iohannis a spus că toți politicienii trebuie să țină cont și să ia în calcul acest vot covârșitor.

„Tocmai am auzit rezultatele cvasifinale. Dragi români, cu peste 6,2 milioane de voturi m-aţi ales preşedinte. Vă mulţumesc, mulţumesc celor care au iesit ieri la vot, o prezenţă fenomenală, peste 64% e cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri. E clar că acum campania electorală a trecut, ce a fost de ales, s-a ales. Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Eu sunt dispus să mă apuc foarte serios și foarte hotărât de treabă. Pe 16 noiembrie, cetaţenii României au dat semnalul schimbării profunde în România. Acest semnal e unul extrem de puternic, un semnal atat pentru mine, cat si pentru clasa politica. Eu am intelesc acest semnal dat de catre români. Îi indem pe politicieni sa ia seama, sa ia in considererae acest semnal dat printr-un vot covârșitor, ii indemn sa judece bine ce au de făcut zilele următoare”, a spus Iohannis.

După care a început să traseze ordine către Parlament cerând ca mâine să se convoace de urgență și să respingă legea amnistiei și grațierii și să dea curs tuturor solicitărilor justiției: Solicit Parlamentului să se țină de cuvânt mâine, să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să o pice. Tot mâine, Parlamentul să ia in discuţie toate solicitarile venite din partea justitiei și să le încuviințeze pe toate.

După care a dat ordine și politicienilor și partidelor politice cărora le-a spus că o să le arate el cum se face politică și că trebuie votată urgent legea votului electronic: Rog partidele politice să înceapă urgent discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Este inadmisibil.

Iohannis i-a dat ordine și lui Băsescu, căruia i-a cerut să recheme în țară toți ambasadorii care nu și-au făcut treaba la votul din Diaspora: Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor. Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze situaţia votului în diaspora şi să recheme de pe post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze.

Nici Guvernul Ponta nu a scăpat de teme de la Iohannis.

Guvernul va trebui să analizeze această chestiune, să-i tragă la răspundere şi să-i demită pe cei vinovaţi. E foarte îmbucurător că apropae 400.000 de români au votat în Diaspora, e extrem de îngrijorător că au fost mii de români care nu au putut vota. Cei vinovaţi trebuie să răspundă cu funcţia. Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede cu atât mai bine” a mai spus Klaus Iohannis.

Așadar Iohannis va face la fel ca Băsescu, va încălca Constituția României, dând ordine Parlamentului și Guvernului și implicându-se în activitatea celor două instituții ale statului care nu sunt subordonate președintelui Românei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata