Breaking news

Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat pe anul 2015

loading...
0 2

Preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea bugetului de stat pe anul 2015 şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015. Decizia vine la câteva ore după ce judecătorii Curţii Constituţionale au respins sesizarea PNL.

iohannis - bugetul de stat pe 2015România va avea buget la 1 ianuarie 2015. Klaus Iohannis a semnat luni seară, decretul de promulgare al legii bugetului de sat pe anul 2015.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 decembrie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 și Decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, în urma deciziei Curții Constituționale a României de a respinge sesizarea de neconstituționalitate”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Curtea Constituţională a stabilit, luni, că Legea bugetului de stat pe 2015 este constituţională, respingând sesizarea PNL, care a invocat printre motive lipsa unei strategii fiscal-bugetare şi faptul că proiectul trebuia înaintat de Guvern Parlamentului până la 15 noiembrie.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a spus că Legea bugetului a fost declarată constituţională în raport de criticile formulate, “criticile care au fost aduse acestei legi neputând fi considerate ca încălcări ale Constituţiei”.

Parlamentarii PNL au sesizat în 22 decembrie Curtea Constituţională cu privire la legea bugetului de stat pe 2015, la o zi după ce a fost adoptată de Parlament, cu 339 de voturi “pentru” şi 141 “împotrivă”.

PNL reclama în sesizarea de neconstituţionalitate, că proiectul legii bugetului de stat trebuia înaintat de Guvern Parlamentului până la 15 noiembrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata