Breaking news

Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de primar al Sibiului

loading...
0 2

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, în cadrul ședinței Consiliului Local, că şi-a depus mandatul de primar al Sibiului.

klaus johannis presedinte pnlDupă 14 ani de stat în funcția de primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis își dă demisia pentru a putea ocupa funcția de Președinte al României.

”Mulţumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat îndrederea lor. Pentru mine a fost o onoare şi o plăcere să le fiu primar timp de 14 ani şi jumătate. Mulţumesc tuturor colegelor şi colegilor din primărie şi din toate instituţiile cu care am lucrat”, a spus Iohannis, arătând că Sibiul a devenit Capitală Europeană, iar ulterior unul din oraşele cele mai cunoscute şi admirate din România.

Azi, Consiliul Local Sibiu va decide cine devine primar interimar al orașului până la organizarea de alegeri locale anticipate.

În prezent, atribuţiile de primar ale lui Klaus Iohannis sunt exercitate, ca interimar, de viceprimarul Astrid Fodor din partea Forumului Democrat German din România.

Klaus Iohannis a devenit primar al municipiului Sibiu în urmă cu 14 ani. La alegerile din 2000, a câştigat al doilea tur de scrutin al alegerilor locale cu 69,18% din voturi. La următoarele alegeri, Iohannis a reuşit să câştige al doilea mandat de primar cu 88,7% din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din ţară. La alegerile locale din 2008, Iohannis a luat 83,2% din voturi, iar în iunie 2012 câştiga cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului cu 77,9% din voturi.

La scrutinul prezidenţial din noiembrie, Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 de voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 de voturi.

În 21 noiembrie, Curtea Constituţională a adoptat hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii lui Klaus Iohannis funcţia de preşedinte al României.

Klaus Iohannis va depune jurământul de învestitură în funcție pe 21 decembrie, în Parlamentul României și va intra oficial în mandat pe 22 decembrie 2014, până pe 22 decembrie 2019.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata