Breaking news

Judecătorul Stan Mustață, reținut de procurorii DNA

loading...

Judecătorul Stan Mustață a fost reținut marți seară, pentru 24 de ore de către procurorii DNA, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

judecator stan mustataStan Mustață, unul din judecătorii care trebuiau să judece dosarul lui Dan Voiculescu, la Curtea de Apel București, a fost reținut marți seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA.

Ordonanța de reținere vine la câteva ore după ce Secția de judecători a CSM și-a dat avizul pentru reținere și arestare.

Judecătorul Stan Mustață a fost interceptat telefonic și ambiental în timp ce discuta cu mai multe persoane, condițiile în care primea banii în schimbul cărora promitea soluții favorabile în dosarele în care le judeca.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale față Mustaţă Stan, judecător la Curtea de Apel București și alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeași instanţă.

”În perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele șase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârșirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale. În cazul magistratului, suspect în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Cpp: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”. La data de 29 aprilie 2013, judecătorului Mustaţă Stan i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Judecătorul Stan Mustaţă ar fi pretins bani, dar şi bunuri, în mai multe dosare penale pe care le avea în soluţionare, atât cauze simple, cât şi complexe, între care ar fi şi dosarul în care sunt judecaţi Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane, pentru fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

Coincidență sau nu, judecătorul a fost ridicat fix în ziua în care trebuia să judece dosarul lui Voiculescu, în care DNA este parte în acest proces.

Dan Voiculescu a susținut marți o conferință de presă în care a anunțat că a făcut o sesizare către Parchetul General în care a cerut o anchetă la DNA. Voiculescu acuză presiuni și intimidare asupra judecătorului Stan Mustață care trebuia să judece dosarul său.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata