Breaking news

Judecătorul lui Dan Voiculescu, ridicat de DNA

loading...

Judecătorul Stan Mustață, cel care se află în completul ce judecă dosarul lui Dan Voiculescu, la Curtea de Ape București, a fost săltat marți de procurorii DNA de la instanță și dus la audier. Magistratul este acuzat de luare de mită.

judecatorJudecătorul Stan Mustață a fost interceptat telefonic și ambiental în timp ce discuta cu mai multe persoane, condițiile în care primea banii în schimbul cărora promitea soluții favorabile în dosarele în care le judeca.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale față Mustaţă Stan, judecător la Curtea de Apel București și alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeași instanţă.

”În perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele șase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârșirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale. În cazul magistratului, suspect în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Cpp: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”. La data de 29 aprilie 2013, judecătorului Mustaţă Stan i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Judecătorul Stan Mustaţă ar fi pretins bani, dar şi bunuri, în mai multe dosare penale pe care le avea în soluţionare, atât cauze simple, cât şi complexe, între care ar fi şi dosarul în care sunt judecaţi Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane, pentru fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

Stan Mustaţă este suspectat că ar fi pretins bani este cel în care Mihai Stoica a formulat o contestaţie în anulare în cazul condamnării primite în dosarul transferurilor de jucători. Magistratul Stan Mustaţă, care judeca cererea lui Mihai Stoica, a declarat contestaţia în anulare ca fiind admisibilă în principiu şi a amânat judecarea cauzei pentru 23 mai.

Coincidență sau nu, judecătorul a fost ridicat fix în ziua în care trebuia să judece dosarul lui Voiculescu, în care DNA este parte în acest proces.

Procurorii anticorupţie au cerut Secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea reţinerii și a arestării preventive a judecătorului Stan Mustață.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata