Breaking news

Judecătorul Joldiş Emil a fost exclus din magistratură de către CSM

loading...

Consiliul Superior al Magistraturii a decis în ședința de miercuri, excluderea din magistratură a lui Joldiş Emil, judecător la Judecătoria Deva.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea acţiunii disciplinare formulată de Comisia de disciplină pentru judecători împotriva domnului Joldiş Emil, judecător în cadrul Judecătoriei Deva şi aplicarea sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură. 

”Sancţiunea a fost aplicată pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. e), g), h) teza a II-a, i) şi j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În acţiunea disciplinară cu care a fost sesizată Secţia, Comisia de disciplină pentru judecători din cadrul Inspecţiei Judiciare a reţinut că domnul judecător Joldiş Emil, prin modul în care a gestionat activitatea de judecată, a generat întârzieri cu o durată considerabilă în soluţionarea unor cauze, a refuzat – nejustificat –  îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, şi-a exercitat funcţia – inclusiv prin încălcarea normelor procedurale cu gravă neglijenţă, a efectuat cu întârziere lucrările din motive imputabile şi a înregistrat absenţe nemotivate în mod repetat. Hotărârea Secţiei pentru judecători în materie disciplinară poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la  Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata