Breaking news

Judecătorul Iulia Motoc comentează pe Facebook deciziile CCR

loading...

Iulia Motoc, judecătoarea numită la CCR de către Băsescu se apucă să își exprime părerile pesonale despre referendum pe pagina sa de Facebook.

Marți seară într-o postare pe pagnia sa de Facebook, Iulia Motoc spune că ”Decizia Curții precizează într-un mod clar modalitățile de organizare a referendumului”. Comentariul survine la câteva ore după ce Curtea Constituțională a decis marți că legea referendumului este constituțională dacă se asigură la vot o prezență de 50%+1 dintre românii înscriși în listele electorale.

Postarea doamnei judecător a suscitat zeci de comentarii la care Iulia Motoc s-a apucat să și răspundă: Eu nu mă uit la televizor. Cred că judecătorii CCR au dreptul, cel puțin în calitatea de profesori de drept, să își exprime opiniile asupra unor aspecte de drept elementare.

To tastăzi Iulia Motoc a mai postat un comentariu pe facebook în care spune că: Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii. Este ceva de constestat în această afirmație?

Comentariul a provocat un val de dispute ”constituționale” pe facebook la care și Iulia Motoc a luat parte. Însă doamna judecătoare a uitat să precizeze că în prezent nu toate deciziile CCR sunt obligatorii, întrucât legea a fost modificată prin ordonanță de urgență care încă își produce efecte juridice.

Judecătoarea îi răspunde unui internaut care o întreabă de ce deciziile CCR nu au fost publicare în Monitorul Oficial.

O decizie nu se poate publica în aceeași dată în care a fost adoptată. Ea este comunicată Guvernului, Parlamentului, etc”, precizează Iulia Motoc pe facebook.

Și pentru a fi mai explicită în comentarii, Iulia Motoc precizează că motivarea deciziilor se face mai lent pentru că au mult de muncă și oricum au adoptat multe decizii într-un timp extrem de scurt.

Discutarea motivării deciziilor necesită un anumit timp. Mi se pare că pentru o curte constituțională am adoptat multe decizii într-un termen extrem de scurt. Motivația unei decizii explică raționamentul juridic. Mai mult decât atât, la Curtea Constituțională și considerentele deciziilor sunt obligatorii”, concluzionează Iulia Motoc.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata