Breaking news

Judecătorul Costiniu s-a pensionat

loading...

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat de cererea de pensionare a Judecătorului  Florin Costiniu,  cercetat pentru corupţie în dosarul senatorului Cătălin Voicu.

FLORIN COSTINIU - DNACostiniu a fost suspendat din funcția de jduecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție, în urma anchetei desfășurare în dosarul Voicu. Totodată, CSM a luat de toate cererile de pensionare aflate pe ordinea de zi a şedinţei de joi a plenului Consiliului, fără să existe obiecţiuni sau discuţii tehnice.

CSM urmează să transmită decizia privind pensionarea lui Florin Costiniu, precum şi celelalte hotărâri către Preşedinţie, care va emite decretele de pensionare a magistraţilor.

În 13 aprilie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca judecătorul Costiniu să fie certetat în stare de libertate, după ce a stat în arest preventiv trei zile, instanţa supremă impunându-i interdicţia de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor.

Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ, şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu au fost arestaţi, în 9 aprile, de un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a emis pe numele celor trei mandate pe o perioadă de 29 de zile, pentru fapte de corupţie, în dosarul senatorului Cătălin Voicu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata