Breaking news

Judecătorul care vrea să aducă la audieri, cu duba, copii de la o grădiniță din Constanța, anchetat de CSM

loading...

Judecătorul Bogdan Alexandru Arhip din cadrul Judecătoriei Constanța va fi anchetat de Inspecția Judiciară în regim de urgență întrucât a emis mandate de aducere a unor copii de la o grădiniță din Constanța pentru a-i audia în procesul în care sunt victimele abuzului îngrijitorilor.

gradinita groazeiPreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la cazul copiilor de la o grădiniță din Constanța aflat în curs de judecată.

„Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de aspectele semnalate în spaţiul public, prin intermediul mass media, referitoare la cazul “Grădiniţa groazei”, aflat în curs de judecată pe rolul Judecătoriei Constanţa. În acest context, în temeiul dispoziţiilor art.45 alin. (2) şi (3) şi art.74 alin (1) lit. e din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, domnul judecător Mircea Aron, preşedintele Consiliului, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări prealabile cu privirela activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către domnul Bogdan Alexandru Arhip, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Judecătorul Bogdan Alexandru Arhip a solicitat jandarmilor să ia copiii de 5 si 6 ani, să îi urce în dube şi să îi ducă la judecătorie pentru a fi audiaţi în dosarul numit „Grădiniţa Groazei”.

“În situaţia emiterii mandatelor la care s-a făcut referire în media, instituţia este obligată să aplice fără echivoc legea, dar va ţine cont de sensibilitatea situaţiei şi va acţiona cu condescendenţă. Dacă va fi necesar, se va solicita sprijinul Protecţiei Copilului şi se va folosi personal anterior instruit, cu predilecţie feminin, urmărind minimizarea oricărui stres suplimentar pentru copii şi familiile acestora. Este exclusă folosirea de către personal a cagulei, precum şi realizarea transportului cu autospeciale de ordine publică. Totodată, dezavuăm folosirea sintagmelor “duba jandarmeriei” sau “mascaţii jandarmeriei”, într-un context în care se face referire la copii cu vârste de 5 şi 6 ani”, se precizează în comunicatul Jandarmeriei Constanţa.

Copiii maltrataţi în 2014 de educatoare la grădiniţa „Micul Regat” din Constanța sunt şi acum sub tratament psihologic. Educatoarele îi băteau, maltratau, și îi adormeau cu vin și somnifere.

Însă magistratul a emis mandate de aducere la audieri la termenul din 22 iulie, în ciuda împotrivirii părinţilor şi a specialiştilor care spun că copii ar fi din nou traumatizați.

loading...
1 Comentariu
  1. petreceri cu animatori la gradinite spune

    Gradinitele mai bine ar colabora cu firme de animatie care ofera servicii de calitate costume indragite de cei mici ,ateliere de creatie , o sumedenie de jocuri si cantecele ale copiilariei dect sa arunce bani pe oameni ce maltrateaza copii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata