Breaking news

Judecător: Adrian Năstase a fost un deținut model

loading...

Magistratul de la Judecătoria Sector 4 care a dispus eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase, își motivează decizia prin faptul că fostul premier a fost un deținut model.

nastase motivare decizieLa 15 zile de când Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiționată a lui Adrian Năstase, judecătorul își motivează decizia.

Potrivit acesteia, Adrian Năstase a fost un deținut model și merită să beneficieze de prevederile legii în cazul eliberării condiționate.

”Analizând cererea  în lumina prevederior legale în materia liberării condiţionate (art. 59, art. 60 alin. 2 Cp), instanta retine că poate fi liberat conditionat condamnatul care a executat fractiunea de pedeapsă prevazută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor in muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare (condiţii principale), tinându-se seama şi de antecedentele sale penale (condiţie secundară).Raportând aceste criterii legale la situatia ce rezultă din actele aflate la dosarul cauzei, instanta apreciază că prin executarea fractiunii obligatorii de pedeapsa, condamnatul a dobândit o vocatie la acordarea beneficiului liberarii conditionate, urmând ca instanta sa aprecieze dacă, în functie şi de celelalte criterii stabilite de lege, este oportună acordarea liberării condiţionate”, se arată în motivarea judecătorului.

Însă, DNA deja a făcut recurs la hotărârea judecătorului, la câteva minute după aflarea deciziei instanței de judecată.

Acum că motivarea deciziei de eliberare condiționată a fost făcut publică, urmează ca procurorii DNA să își motiveze recursul și abia atunci acesta se poate judeca la Tribunal.

Nu se știe însă când procurorii vor face motivarea astfel că este de așteptat ca aceștia să tagă cât mai mult de timp pentru ca Năstase să rămână în continuare după gratii deși legea îi dă dreptul să execute doar o treime din pedeapsă pentru că are 62 de ani.

După judecarea recursului la Tribunalul București, Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen după ce Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier.

Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii” referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata