Breaking news

Judecătorii CCR spun că nu a existat niciun conflict constituțional între Băsescu și Ponta

loading...

CCR a decis miercuri că între Guvern și Președenție nu a existat niciun conflict de natură juridică, cu privire la refuzul lui Băsescu de a semna decretele de numire în funcție a noilor miniștri din Guvernul Ponta 3.

basescu - ponta - ccrJudecătorii CCR îl albesc încă odată pe Băsescu și îi țin partea în scandalul iscat în jurul semnării decretelor noilor miniștri ai Cabinetului Ponta trei.

În ziua de 19 martie 2014, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi al art. 15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona cererea formulată de Prim-ministrul României privind soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi Preşedintele României.

Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că nu a existat un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi Preşedintele României, generat de declaraţiile publice ale Preşedintelui României cu privire la numirea în funcţie a membrilor Guvernului”, se arată în decizia CCR, remisă exclusivNEWS.ro.

Pe 4 martie 2014, Traian Băsescu a anunțat că nu va semna decretele de numire în funcție a noilor miniștri din Guvernul Ponta III, învestit azi de Parlamentul României, pe motiv că PDL și PMP au contestat noul Cabinet, la CCR. După ce Ponta i-a promis că își va angaja răspunderea în Parlament pe un nou proiect de guvernare, Băsescu a semnat decretele noilor miniștri.

II. Obiecţia de neconstituţionalitate asuprea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2013 privind modificarea şi completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, obiecţie formulată de Preşedintele României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata