Breaking news

Judecătoria Găești l-a eliberat pe Babiuc din închisoare. DNA a făcut recurs

loading...

Judecătoria Găești a decis că fostul ministru al Apărării Naţionale, Victor Babiuc poate fi eliberat din închisoare, întrucât a ispășit o treime din pedeapsa primită, de 2 ani de închisoare cu executare, în dosarul schimbului de terenuri.

victor babiucVictor Babiuc are șanse să își petreacă sărbătorile de final de an, în sânul familiei. Judecătoria Găești a stabilit că fostul Minisitru al Apărării poate să plece acasă întrucât a ispășit o treime din pedeapsă și pentru că are peste 60 de ani, beneficiază de eliberare condiționată.

Numai că Babiuc mai are de așteptat câteva zile până să afle dacă merge acasă, întrucât DNA a făcut recurs la decizia Judecătoriei Găești.

Și asta pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti nu au declarat recurs şi nu au contestat nici ulterior admiterea cererii de eliberare condiţionată.

Cererea de recurs a DNA a fost înregistrată, astfel că dosarul urmează să ajungă la Tribunalul Dâmboviţa, pentru soluţionarea contestaţiei.

Victor Babiuc va fi eliberat numai dacă Tribunalul Dâmboviţa va respinge recursul DNA.

Fostul ministru al Apărării se află în detenţie din 21 mai, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN.

Babiuc a fost întemniţat în 21 mai, el fiind încarcerat mai întâi la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava şi, ulterior, la Penitenciarul Găeşti.

În iulie, instanţa a decis că fostul ministru al Apărării poate executa pedeapsa în regim deschis.

Alături de Babiuc, în dosarul schimbului de terenuri au fost condamnaţi de instanţa supremă, în 20 mai, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata