Breaking news

Judecătoria Balș, desființată la 18 ani de la înființare. 40.000 de persoane puse pe drumuri

loading...

Orașul Balș din județul Olt, rămâne fără judecătorie și Parchet. Ministerul Justiției a decis să închidă instanța de judecată ca să facă economie la buget. 40.000 de oameni vor fi puși pe drumuri la Slatina, dacă vor să aibă acces la justiție.

judecatoria balsSub pretextul eficienței dar și a economiei la bugetul de stat, Ministerul Justiției a decis să închidă 30 de judecătorii și parchete din toată țara. Pe listă se află și Judecătoria și Parchetul Balș.

La 18 ani de la înființare, instanța de judecată va fi desființată. Astfel că toți locuitorii orașului Balș dar și cei din cele 13 comune arondate judecătoriei, vor fi nevoiți să meargă zeci de km la Slatina, dacă vor să își caute dreptatea în justiție.

Ministerul Justiției spune că nu e așa mare problemă că închide judecătoria și că localnicii au de mers doar 45 de km până la Slatina și că au la dispoziție căi rutiere și feroviare.

Judecătoria Balş /Parchetul de pe lângă această judecătorie a fost propusă spre desfiinţare cu rearondarea localităţilor din circumscipţie la Judecătoria/parchetul Slatina. Menţionăm că s-a propus desfiinţarea acestei judecătorii respectiv a parchetului de pe lângă aceasta  motivat de volumul redus de activitate al acestora în comparaţie cu alte instanţe/parchete din judeţul Olt. De asemenea, s-a apreciat că infrastructura rutieră (drum european) şi feroviară permite desfiinţarea acestei instanţe/parchet, distanţele între localităţile arondate în prezent instanţei/parchetului şi oraşul Slatina fiind de cel mult 45 Km”, precizează Ministerul Justiției în răspunsul trimis exclusivNEWS.ro.

Numai că Ministerul nu ia în calcul faptul că prin desființarea judecătoriei și mutarea acesteia la Slatina, nu doar localnicii sunt puși pe drumuri. Ci și poliția și autoritățile locale din Balș și din cele 13 comune arondate la judecătorie.

Polițiștii din comune și de la Balș care sunt nevoiți să ducă în fața judecătorului un infractor, vor fi nevoiți să se plimbe cu acesta până la Slatina, dar pe banii statului. Așadar economie la buget, nu se face mai deloc, ba din contră, cheltuielile ar putea să crească considerabil.

Prin această măsură, Guvernul Ponta îngrădește dreptul localnicilor din județul Olt, la justiție, punându-i pe drumuri, fără a lua în calcul nivelul de trai extrem de redus.

Pe lângă orașul Blaș, la judecătorie au fost arondate și comunele: Baldovinești, Bârza, Bobicești, Călui, Dobrețu, Găvănești, Iancu Jianu, Morunglav, Oboga, Pârșcoveni, Sopârlița, Voineasa și Vulpeni.

Judecătoria Blaș a fost înființată pe data de 1 aprilie 1995, chiar de ziua păcălelilor.

loading...
1 Comentariu
  1. gabriel spune

    bine dracu ca desfiinteaza cloaca de la bals, toti se pupau in cur unu pe altul, nu era nici un proces drept acolo,numai spaga si serviciu contra serviciu intre judecatori si avocati. Care sarea la cap cu spaga mai mare ala castiga procesul, puteai sa duci la dosar acte si dovezi cate vroiai, tocmai de aceea multi dintre oameni asteptau pana puteau sa faca recurs la alta institutie…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata