Breaking news

Judecătoarele Viorica Dinu și Antonela Costache, rămân în arest preventiv

loading...

Înalta Curte de Casație și Justiție, a respins miercuri noapte, recursul făcut de judecătoarele Viorica Dinu și Antonela Costache, arestate preventiv pentru trafic de influență și luare de mită.

viorica dinu si antoanela costacheViorica Dinu și Antonela Costache rămân după gratii cel puțin 29 de zile. Așa a decis miercuri noapte, Înalta Curte care a respins recursul celo două judecătoare care contestatu măsura arestării preventive.

Pe 16 martie 2013, Curtea de Apel București a admis cererea procurorilor DNA privind arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu și Antonela Costache de la Tribunalul București, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

În cursul lunii ianuarie 2013, inculpatul Vasilescu Sorin, în calitate de grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, a primit suma totală de 5.000 de euro de la inculpaţii Răducan Ileana Alina, avocat în Baroul Dolj (3.500 de euro) şi Petre Daniel-Costel, avocat în Baroul Bucureşti (1.500 euro), pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a manipula sistemului informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât cauza penală privind recursul declarat de Nuţu (fost Staicu) Dinel împotriva unei încheieri de menţinere a stării de arest preventiv să fie repartizată la un complet din care făceau parte şi inculpatele Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary. În acelaşi context, inculpatul Vasilescu Sorin, în baza unei înţelegeri cu inculpata Costache Antonela Anemary, a pretins de la inculpata Răducan Ileana Alina, avocat în Baroul Dolj, suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine iar 100.000 de euro pentru Costache Antonela Anemary, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului. La rândul său, inculpata Dinu Viorica, prin intermediul inculpaţilor Costache Antonela Anemary şi Vasilescu Sorin, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de către Răducan Ileana Alina”, se arată în rechizitoriul DNA.

Interceptările din dosarul de urmărire penală, arată că judecătoarele își împărțeau șpaga primită, ca la piață și că vroiau să-l scoată din închisoare și pe omul de afaceri, Nelu Iordache.

Judecătoarele Viorica Dinu și Antonela Costache, arestate vineri dimineață pentru corupție, erau de încredere și în cazul în care nu reușeau să obțină sentințe favorabile, returnau banii primiți drept șpagă, inculpatului.

Viorica Dinu era îngrijorată de faptul că deși USL a venit la putere, pentru șpagă, tot te leagă.

Cele două judecătoare s-au făcut și de râs după ce au fost interceptate de procurori în timp ce spuneau că discută despre șpagă în lift pe motiv că acolo nu pot fi ascultate. Se pare că cele două judecătoare ar fi fost induse în eroare de procurori DNA car ele-ar fi spus că în lifturi și locuri în care se află aluminiu nu se pot face interceptări.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata