Breaking news

Viorica Dinu şi Antonela Costache, arestate preventiv pentru că luau șapgă de la inculpați

loading...

Viorica Dinu şi Antonela Costache, judecătoare la Tribunalul București, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri dimineață, fiidna cuzate că au luat 150.000 euro drept mită de la omul de afaceri Dinel Nuțu, fost Staicu.

judecatoare arestateViorica Dinu şi Antonela Costache, împreună alte patru persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile de Curtea de Apel Bucureşti.  Cele șase persoane au fost arestate preventiv în dosarul în care sunt acuzate de dare şi luare de mită pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu. 

Viorica Dinu este acuzată de procurorii DNA de patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată şi luare de mită.

În timp ce Antonela Costache este acuzată de DNA de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi  trafic de influenţă.

Vasilescu Sorin, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, este acuzat de luare de mită, complicitate la infracţiunea de luare de mită și complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Costel Petre Daniel, avocat în Baroul Bucureşti, este acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită, complicitate la infracţiunea de cumpărare a influenţei și dare de mită.

Daniela Petre, soţia avocatului Petre Daniel Costel, este acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită și cumpărare a influenţei.

Alina Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, este acuzată de două infracţiuni de dare de mită.

Marin Staicu, fratele lui NUŢU (fost STAICU) DINEL, este acuzat de infracţiunea de dare de mită.

Angela Cîrlan este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată şi trafic de influenţă.

Marius Leon Neagu este acuzat de complicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată.

Marian Catrineste acuzat de infracţiunea de cumpărare a influenţei, în formă continuat

ă.

Tudor Marian Vasile este acuzat de  complicitate la infracţiunea de cumpărare a influenţei, în formă continuată.

În cursul lunii ianuarie 2013, inculpatul Vasilescu Sorin, în calitate de grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, a primit suma totală de 5.000 de euro de la inculpaţii Răducan Ileana Alina, avocat în Baroul Dolj (3.500 de euro) şi Petre Daniel-Costel, avocat în Baroul Bucureşti (1.500 euro), pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a manipula sistemului informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât cauza penală privind recursul declarat de Nuţu (fost Staicu) Dinel împotriva unei încheieri de menţinere a stării de arest preventiv să fie repartizată la un complet din care făceau parte şi inculpatele Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary. În acelaşi context, inculpatul Vasilescu Sorin, în baza unei înţelegeri cu inculpata Costache Antonela Anemary, a pretins de la inculpata Răducan Ileana Alina, avocat în Baroul Dolj, suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine iar 100.000 de euro pentru Costache Antonela Anemary, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului. La rândul său, inculpata Dinu Viorica, prin intermediul inculpaţilor Costache Antonela Anemary şi Vasilescu Sorin, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de către Răducan Ileana Alina”, se arată în rechizitoriul DNA.

Procurorii anticorupție mai spun că: pentru a determina pe judecători să dispună punerea în libertate a fratelui său Nuţu (fost Staicu) Dinel, învinuitul Staicu Marian a remis inculpatului Petre Daniel Costel suma de aproximativ 60.000 euro. Din aceşti bani, aproximativ 10.000 euro i-a oprit pentru sine iar aproximativ 45.000 euro i-a remis inculpatei Dinu Viorica prin intermediul soţiei sale Petre Daniela. În plus, Petre Daniela a mai remis inculpatei Dinu Viorica aproximativ 10.000 de euro, în schimbul cărora aceasta a lăsat să se creadă că îşi va trafica influenţa pe lângă un alt judecător care făcea parte din completul ce urma să judece acest recurs. Pentru că demersurile de punere în libertate a lui Nuţu (fost Staicu) Dinel au eşuat, Dinu Viorica a restituit lui Petre Daniel Costel sumele de bani primite, respectiv totalul de aproximativ 55.000 euro.

Demersurile de punere în libertate a lui Nuţu (fost Staicu) Dinel, eşuate iniţial, au continuat şi în cursul lunii februarie 2013, cu prilejul judecării unui nou recurs aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, la un alt complet. Astfel, Costache Antonela Anemary şi Dinu Viorica, prin intermediul lui Vasilescu Sorin, au acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de către o persoană, lăsând să se creadă că au influenţă asupra judecătorilor învestiţi cu judecarea acestui nou recurs.

În cursul lunii decembrie 2012, inculpata Dinu Viorica, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia Penală, cu ajutorul inculpatei Costache Antonela Anemary, judecător la aceeaşi secţie penală, a primit de la mai multe persoane suma de 32.500 euro şi, totodată, a acceptat promisiunea remiterii ulterioare a încă 15.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a-i determina să pronunţe hotărâri favorabile în trei cauze penale.

În cursul lunii noiembrie 2012, inculpaţii Cîrlan Angela şi Neagu Leon – Marius, cu ajutorul inculpatului Tudor Marian Vasile, au pretins şi primit de la mai multe persoane suma totală de aproximativ 60.000 euro, prevalându-se de influenţa pe care Dinu Viorica, judecător la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a penală, susţinea că o are asupra colegilor săi judecători de la Tribunalul Bucureşti, precum şi asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a-i determina să pronunţe hotărâri judecătoreşti favorabile în mai multe cauze penale. Din banii primiţi, inculpaţii Cîrlan Angela şi Neagu Leon – Marius au remis inculpatei Dinu Viorica suma de aproximativ 11.500 de euro în scopul menţionat mai sus. La rândul său, Dinu Viorica a acceptat promisiunea oferirii a încă 20.000 de euro din totalul de 60.000 de euro.

În cursul lunii februarie 2013, inculpata Cîrlan Angela, cu ajutorul inculpatului Neagu Leon Marius, a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 11.000 euro şi de la inculpatul Catrin Marian suma de 15.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşti, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei persoane arestate preventiv. Având în vedere că demersurile de punere în libertate au eşuat, Cîrlan Angela i-a restituit lui Catrin Marian suma de 15.000 euro.

Magistrații Curții de Apel București aud ecis vineri, ca cele două judecătoare, și alte patru persoane să fie arestate preventiv iar Marin Catrin va fi cercetat în libertate. Decizia Curții de Apel Bucuești poate fi atacată cu recurs.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata