Breaking news

Judecătoarea Veronica Bădescu și procurorul Anghel Vasile Adrian, excluși din magistratură

loading...

Bădescu Veronica, judecător în cadrul Curţii de Apel Piteşti și Anghel Vasile Adrian, procuror în cadrul Parchetului  de pe lângă  Judecătoria Dej, au fost excluși miercuri din magistratură de către CSM.

judecatorii inchiseÎn şedinţa din data de 18 septembrie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis  acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Bădescu Veronica.

Potrivit CSM, judecătoarea a fost exclusă din magistratură pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. l)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în  “ imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror din acelaşi act normativ. 

În şedinţa din data de 17 septembrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Anghel Vasile Adrian.

Acesta a fost exclus din magistratură, din pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, constând în  manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu ”.

Tot în ședința de miercuri, CSM  a decis să îi aplice o sancțiune judecătoarei Ciocea Lămâiţa  Mihaela, de la Curtea de Apel Bucureşti, constând în „reducerea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni ” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza II – „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile” .

Toate cele trei hotărâri luate de CSM,  pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata