Breaking news

Veronica Cîrstoiu, judecătoarea șpăgară de un milion de euro a lăsat în libertate criminali, evazioniști și traficanți de droguri

loading...

Veronica Cîrstoiu va intra în istoria justiției românești ca ”judecătoarea șpăgară de un milion de euro”. Contra fabuloasei sume de bani, magistratul a eliberat din închisoare criminali, traficanți de droguri și evazioniști.

veronica cirstoiuAnalizând sentințele și opiniile separate făcute în dosarele din ultimii cinci ani, putem vedea profilul judecătoarei șpăgare. Aceasta elibera pe bandă rulantă criminali, infractori de rang înalt, evazioniști și traficanți de droguri. Suma de un milion de euro se pare că ar fi primit-o de la omul de afaceri Dinel Staicu pe care l-a scăpat de 7 ani de închisoare.

Veronica Cîrstoiu împreună cu Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au decis, pe 22 februarie 2012, anularea unei sentinţe de 7 ani de închisoare în cazul lui Dinel Staicu, admiţând o cale extraordinară de atac. Și uite așa l-au scăpat pe afacerist de pușcărie.

Pentru alte cazuri la fel de scandaloase, se pare că judecătoarea ar fi primit sume la fel de mari.

Cîrstoiu a fost de acord cu eliberarea din arest a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, făcând opinie separată faţă de colegele de complet.

Judecătoarea a fost de acord cu amânarea executării pedepsei în cazul avocatei Roxana Jianu, condamnată după ce ar fi înşelat zeci de persoane cu 3 milioane de euro.

În august 2010, Cîrstoiu a făcut opinie separată, susţinând eliberarea din arest a lui Dumitru Mircea Alexandru, un traficant de droguri din Giurgiu.

În octombrie 2010, aceeaşi judecătoare a făcut opinie separată, susţinând că Vasile Cojan trebuie cercetat în libertate. Cojan era acuzat că a scos din ţară peste 100 kilograme de heroină.

Acelaşi magistrat s-a opus arestării a trei interlopi acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă şi a dorit cercetarea în libertate a unei proxenete.

Veronica Cîrstoiu l-a achitat pe fostul șef al Fiscului din Bihor, Ioan Lascău, arestat de FBI și extrădat în România, într-un dosar în care acesta era acuzat de trafic de influență.

În 2010, Cîrstoiu a solicitat lăsarea în libertate a lui Sorinel Brînză, care fusese arestat de procurori într-un dosar alături de alte 30 de persoane. Brînză era acuzat că, prin intermediul mai multor firme, ar fi cauzat unor societăți de leasing prejudicii în valoare de 10.000.000 de euro.

În 2011, a dispus eliberarea din arest a lui Cosmin Brădeanu, un român care fusese expulzat din Germania pentru furt calificat și care fusese condamnat anterior de Judecătoria Răcari la 3,6 ani de închisoare.

În 2010, a fost singurul magistrat care s-a opus arestării lui Tunel Ursachi și Victor Butean, acuzați de DNA în celebrul caz al “gripei aviare” de luare de mita și complicitate la dare de mită și spălare de bani.

În 2011, a făcut opinie separată în favoarea lăsării în libertate a basarabeanului Robert Girleanu, zis “Gaspadin”, suspectat de comiterea unui triplu asasinat la comandă.

În 2012, a cerut punerea în libertate a unui interlop din Bacău, Gabriel Prisecaru, anchetat pentru fabricarea și comercializare unor dispozitive de fraudare a cardurilor bancare.

În 2009, Veronica Cîrstoiu a participat la un interviu în faţa plenului CSM pentru a ocupa un loc de judecător la Instanţa Supremă, dar a fost respinsă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata