Breaking news

Iulian Rădulescu, Împăratul Romilor, a murit la vârsta de 78 de ani

loading...

Doliu în țigănie. După Rege, romii rămân și fără împărat. Iulian Rădulescu, Împăratul romilor de pretutindeni, a murit la vârsta de 78 de ani. Anunțul a fost făcut joi de Regele Cioabă.

imparatul iulianÎmpăratul Iulian a trecut le cele veșnice,după o lungă suferință.

”A trecut la Domnul în aceasta dimineață Împăratul Iulian Rădulescu. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată” , acesta e mesajul cu care, Regele Cioabă a anunțat tragedia din rândul romilor.

Iulian Rădulescu (cunoscut ca “Rex Mundi” în cadrul lojii masonice Curcubeul de Cupru (iregulară) s-a născut în anul 1938.

A absolvit la seral cursurile Grupului Școlar Agricol din cadrul penitenciarului Aiud, iar în 1999 și-a luat bacalaureatul la seral. În același an a devenit Doctor în limba romani în India, după care a absolvit cursurile la distanță de la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din București, obținând diploma de inginer în managementul companiilor în anul 2004.

Pe 9 august 1993 Iulian Rădulescu s-a autoproclamat ”Împăratul rromilor de pretutindeni” cu numele de Iulian I și a fost ”încoronat”. El este cel care a impus apelativul de ”rrom” în locul termenului consacrat de ”țigan”, pe care în considera rasist.

Pe 9 august 1993 Iulian Rădulescu s-a autoproclamat ”Împăratul rromilor de pretutindeni” cu numele de Iulian I și a fost ”încoronat”. El este cel care a impus apelativul de ”rrom” în locul termenului consacrat de ”țigan”, pe care în considera rasist, iar Guvernul de atunci s-a conformat. Mai trebuie spus și că Iulian I și-a disputant supremația în fața etniei cu Regele Ion Cioabă, până pe 10 februarie 1997 când cei doi au semnat un ”pact de neagresiune”.

În același an Împăratul Iulian a emis un decret pentru crearea primului stat al minorității rromilor, cu numele simbolic de Cem Romengo, în Târgu Jiu.

”Acest stat are o valoare simbolică și nu aduce atingere suveranității și integrității teritoriale a României. Nu va avea armată și nici frontiere”, a menționat Iulian I, solicitând statului român să le recunoască țiganilor dreptul de proprietate asupra acestui teritoriu.

Localizat la Sibiu, Împăratul rromilor a activat ca și consilier pe probleme de rromi la Parlamentul European. El a locuit mult timp într-un palat cu turnulețe, care funcționa atât ca reședință cât și ca tribunal pentru ”supușii” împăratului. Devenit, pe dinafară, reper pentru turiștii care ajungeau în Sibiu, palatul era mobilat, cu piese aurite, tablouri și vaze. Tot aici, Iulian I își ținea coronae din monede din aur și hainele ”împărătești”, cusute și ele, cu fir de aur. La bătrânețe, Iulian I s-a mutat mai aproape de ”statul” pe care l-a decretat, și anume în colonia Nuci, de lângă Râmnicu Vâlcea.

Conform cutumei etniei, Împăratul Iulian I al rromilor ar trebui înmormântat la trei zile după deces.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata