Breaking news

Iulian Matache e noul Ministru al Transporturilor. Iohannis a semnat decretul

loading...

Iulian Matache a fost acceptat de Klaus Iohannis în funcția de Ministru al Transporturilor, în locul lui Ioan Rus care a plecat prin demisie după ce a jignit românii din Diapsora spunând că nevestele sunt curve iar copii golani.

iulian matacheLa 24 de ore de când l-a refuzat pe Mihai Fifor, Iohannis a semnat rapid a doua nominalizare făcută de premierul Victor Ponta.

“Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 iulie, Decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Iulian-Ghiocel Matache, ministru al Transporturilor“, potrivit comunicatului emis de Administrația Prezidențială.

Fost secretar de stat în ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor în această funcție, motivând că acesta nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

Șeful statului poate refuza o singură dată, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru.

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Rus a demisionat din funcție după o serie de declarații referitoare la românii din străinătate.

”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus.

Premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia lui Ioan Rus pe 11 iunie 2015.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata