Breaking news

Ionuț Anghel este copilul de patru ani, ucis de o haită de câini în București

loading...

Ionuț Anghel a fost sfâșiat în mod crunt de haita de câini, care l-au atacat, luni la prânz, în apropiere de Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

ionut anghelMedicul legist care a efectuat autopsia copilului ucis de câine a fost îngrozit când a văzut în ce hal a fost sfâșiat de maidanezi.

“Au acționat exact prin instinctul lor primar de animale care ucid ca să mănânce. Arată ca o pradă. O hemoragie externă masivă, putem adăuga și factorul durerii și factorul spaimă. Este ceva îngrozitor”, a spus medicul legist Abdo Salem.

Medicul legist a numărat sute de mușcături pe corpul firav al micuțului, doar tălpile acestuia au scăpat de mușcăturile nemiloase ale maidanezilor.

Tatăl copilului a rămas fără grai când și-a văzut copilul la morgă, fără scalp și fără față, desfigurată de mușcăturile câinilor.

La o zi de la tragedie, Răzban Băncescu, directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, a spus că animalul cu microcipul 941000031190543 a fost dat spre adopţie Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară „Caleidoscop“, în 2008.

Adopţii pe bandă rulantă: nouă dintr-o lovitură Potrivit formularului de adopţie, din data de 24 decembrie 2008, Asociaţia „Caleidoscop“, reprezentată de Lavinia Nica, a adoptat nouă câini în aceeaşi zi, printre care şi animalul care l-a atacat luni pe copil.

Șefa asociaţiei, Carmen Secăreanu, a declarat pentru Adevărul, că: Acest căţel a fost luat de hingheri de pe stradă, a fost sterilizat şi microcipat şi apoi a fost solicitat spre reteritorializare. Nu ştim ce s-a întâmplat cu el. Eu mi-am asumat responsabilitatea că acel câine a fost sterilizat şi s-au cheltuit nişte bani pentru el ca să fie sterilizat şi microcipat, mai departe nu este responsabilitatea noastră.

ASPA deţine două adăposturi de câini: unul pe Bulevardul Theodor Pallady – cu o capacitate de 250 de animale – şi unul în Mihăileşti – cu o capacitate de 350 de câini. Acestea sunt folosite pentru cazarea temporară a câinilor care sunt strânşi din oraş şi sterilizaţi.

Deși în 2012 în localitatea giurgiuveană Uzunu a fost inaugurat cel mai mare adăpost de câini din lume, numit „Dogtown“, Primăria Capitalei a trimis acolo doar 150 de câini într-un an de zile. În prezent în adăpost se află doar 400 de câini. Restul până la 65.000, cât se estimează că s-ar afla pe străzile Capitalei, se plimbă nestingheriți și mușcă și chiar omoară oameni.

Băsescu se implică în tragedia copilului ucis de maidanezi și cere eutanaiserea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptați.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata