Breaking news

Ionel Voicu, numit director general interimar la CFR SA

loading...

Directorul General Adjunct Proiecte Europene al CFR SA, Ionel Voicu, a fost numit luni, de către Consiliul de Administrație, în funcția de director general interimar al companiei de stat până la alegerea unui CEO.

cfr calatoriCompania CFR SA va fi condusă de un interimar. AȘA a decis luni, noul Consiliu de Administrație al companiei feroviare, condus de Ovidiu Puțura.

Compania Natională de Căi Ferate “CFR” SA informează că domnul Ovidiu PUŢURA, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA), iar Consiliul de Administraţie l-a desemnat pe domnul Ionel VOICU (Director General Adjunct Proiecte Europene) Director General Interimar în locul domnului George MICU, pâna la finalizarea procedurii de selecţie a noului CEO al CFR SA, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”, se precizează în comunicatul de presă al CFR SA, remis exclusivNEWS.ro.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a numit, conform prevederilor OUG nr 109/2011, noul Consiliu de Administraţie a cărui componenţă este alcătuită din dl. PUŢURA Ovidiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, dl. ARTOPOLESCU Ovidiu Petrişor, membru al consiliului de supraveghere al Transelectrica, dl. POPA Mircea, secretar general, Departamentul pentru Energie, dl. LUCA Florin, consultant financiar și dl. SEBEŞEAN Constantin, manager privat. Aceștia au fost evaluați și validați de consorțiul de consultanţi SC PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David şi Baias S.C.A. şi George Butunoiu Group SRL.

CIONGA Victor, managing partner la AZ Capital Advisors şi CIOBĂNAŞU George, auditor financiar, care fuseseră inițial selectați ca membri în Consiliul de Administrație al companiei nu au fost de acord cu drepturile aferente acestei funcții, îndeosebi cele financiare, pe care aceștia le-au considerat prea mici în raport cu obligațiile.

În aceste condiții, au refuzat semnarea contractului. În prezent, Consiliul de Administrație este statutar și funcționează conform legii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata