Breaking news

Iohannis şi CSM, primesc o lovitură dură din partea judecătorilor CCR

loading...

Klaus Iohannis şi CSM au primit o lovitură devastatoare din partea CCR. Judecătorii CCR au respins miercuri, sesizările cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituțională între puterile statului.

klaus-iohannisNu există niciun conflict între puterile statului. Aşa au decis miercuri, judecătorii CCR.

Curtea Constituțională a României a discutat cererile președintelui Klaus Iohannis și șefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, privind constatarea unui conflict între puterile statului în urma adoptării OUG privind modificarea Codurilor penale.

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și cei ai Președinției au cerut miercuri Curții Constituționale a României (CCR) să admită cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională referitoare la adoptarea OUG 13/2017, în timp ce reprezentanții Senatului și Camerei Deputaților au solicitat respingerea lor.

În deschiderea ședinței, președintele CCR, Valer Dorneanu, a propus conexarea celor două cereri, una depusă de CSM și cealaltă de președintele Klaus Iohannis, iar instanța constituțională a fost de acord, neexistând obiecții nici din partea părților, după care s-a trecut la dezbateri.

 

loading...
1 Comentariu
  1. PETRU spune

    Membrii CSM au facut o prostie sub presiunea lui Johannis. In CSM a existat o voce care a incercat sa returneze presedintiei “onoarea de a sesiza” CCR, dar a reusit doar sa faca doua cereri catre CCR, ambele la fel de eronate (vezi CCR). NU cred ca membrii CSM (Consiliul Superior al Magistraturii ) nu stiau ca nu au dreptate, dar de frica presedintelui au acceptat sa scrie acea sesizare, ceea ce reprezinta o mare dovada lasitate si oportunism. Astept cu interes solutia de maine a CCR la sesizarea avocatului poporului, CIORBEA, referitoare la neconstitutionalitatea OGU 13/2017. La iesirea lui Johannis de la Ciorbea, pe fata lui Ciorbea se putea vedea frica, era fizica si palpabila si parea si ca ar avea nevoie urgenta de pampers. A mai baiguit ceva despre o analiza ulterioara a situatiei dar hotararea, de a sesiza CCR, era deja luata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata