Breaking news

Iohannis lansează cărți iar șefa Înaltei Curți bagă oameni nevinovați la închisoare

loading...

Strigător la cer. În România, Președintele țării, Klaus Iohannis lansează cărți despre campania electorală, iar Livia Stanciu, Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, bagă oameni nevinovați la închisoare, ca să nu le mai dea banii pe care îi datora.

klaus iohannis - livia stanciuÎn loc să vegheze la respectarea Constituției României și la respectarea separațiilor puterilor în stat, să garanteze o justiție dreaptă, Klaus Iohannis scrie cărți pe bandă rulantă și le lansează cu mult fast la târgul de cărți, precum un star.

În cinci luni de mandat de Președinte al României, Klaus Iohannis a lansat deja două cărți. Semn că are timp berechet încât să scrie în tihnă la Cotroceni, amintiri din campania electorală și să spună românilor cum ”și-au luat țara înapoi”.

Sâmbătă, la Bookfest, Klaus Iohannis și-a lansat cea de-a doua carte a sa, intitulată ”Primul Pas”, venită la cinci luni după prima, lansată în decembrie 2014, și intitulată ”Pas cu Pas”.

Cartea a ajuns cu viteza luminii în toate librăriile din România, inclusiv în benzinării, ca tot românul să aibă ce citi.

În timp ce Iohannis este preocupat de lansarea propriei cărți care să-i rotunjească veniturile, șefa Înaltei Curți, Livia Stanciu se află în centrul unui scandal judiciar imens.

Prima judecătoare a României a făcut un denunț calomnios la DNA, în baza căruia, Mariana Rarinca, secretara fostului ei soț, a fost arestată și a stat după gratii timp de șase luni de zile.

Mariana Rarinca a făcut dezvăluiri incendiare joi seară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, că a plătit din propriul buzunar utilitățile publice de la cabinet și că a dat bani și altor clienți ai fostului ei soț, care erau nemulțumiți de serviciile oferite, doar ca să fie bine și să o protejeze pe Livia Stanciu.

Mariana Rarinca a spus că nu i-a venit să creadă când s-a trezit cu 8-9 anchetatori de la DNA și cu mascații, la poarta ei, dimineața la ora 06.00 și că a fost luată pe sus și adusă la București, ca cel mai periculos infractor.

Livia Stanciu îi dăduse în mai 2015, 500 de lei, din datoria pe care avea să i-o dea Marianei Rarinca, spunându-i că are trei carduri descoperite și că face eforturi să se achite față de ea.

O lună mai târziu, pe 4 iunie 2014, Livia Stanciu face plângere la DNA, fix în aceeași zi, Kovesi deleagă doi procurori să se ocupe de caz și tot în aceeași zi o cheamă pe judecătoare să dea declarație. Iar pe 10 iunie 2014, Tribunalul București o arestează preventiv pe Mariana Rarinca la cererea DNA, în baza unei declarații date de Livia Stanciu și a cumnatului acesteia.

Pe 30 iunie 2014, DNA a făcut rechizitoriul pe repede înainte și a trimis dosarul la Tribunalul București cu cererea expresă de a o băga la închisoare pe Mariana Rarinca.

pe 18 decembrie 2014, judecătorul Andi Malaliu de la Tribunalul București a condamnat-o pe Mariana Rarinca la 3 ani închisoare cu suspendare.

Însă, pe 20 mai, completul de doi judecători de la Curtea de Apel București, format din Risantea Gagescu şi Damian Dolache a achitat-o pe Mariana Rarinca pe motiv că fapta nu există.

“În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cpp admite apelul declarat de inculpata Rarinca Mariana împotriva sentinţei penale nr.2873/18.12.2015, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi rejudecând, în fond: În temeiul art.17 alin.2 rap. la art.16 alin.1 lit.b Cpp achita pe inculpata Rarinca Mariana sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj prev. de art.207 alin.2 şi 3 Cp cu aplic. art.13/1 din Legea nr.78/2000. Constată că inculpata a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 10.06.2014-18.12.2014”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Cu alte cuvinte nu a fost vorba de niciun șantaj la adresa Liviei Stanciu. Adică, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a făcut denunț calomnios și a mințit la DNA, doar ca să scape de datoriile pe care avea către Mariana Rarinca.

191 de zile a stat Mariana Rarinca în arest preventiv, din cauza denunțului calomnios făcut la DNA de Livia Stanciu, pe motiv că ar fi șantajat-o și că i-ar fi cerut 20.000 de euro.

În realitate, Mariana Rarinca i-a cerut doar banii de salariu și banii pentru utilități, plătiți din propriul buzunar. În total, circa 100 de milioane de lei vechi. Deci nici vorbă de 20.000 de euro și nici urmă de șantaj.

Au trecut patru zile de când Curtea de Apel București a achitat-o pe Mariana Rarinca pentru acuzația de șantaj. În tot acest timp, tăcere mormântală din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu privire la acest abuz fără precedent în justiția română. Tăcere mormântală și din partea CSM cât și din partea Liviei Stanciu.

În mod normal, Președintele României trebuie să ia atitudine în acest caz întrucât este vorba de Președinta Înaltei Curți de casație și Justiție. Livia Stanciu poate fi acuzată acum de denunț calomnios și riscă pușcăria. Întreaga activitate a acesteia de la Înalta Curte este pusă sub semnul întrebării după această achitare și în mod normal, Livia Stanciu ar trebui să demisioneze din funcție.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata