Breaking news

Iohannis e foc și pară pe Parlament că nu lasă DNA să-l ancheteze pe Ponta

loading...

Klaus Iohannis postat marți un mesaj pe facebook, în care confundă procurorii cu judecătorii și acuză Parlamentul că obstrucționează justiția pentru că nu a fost de acord cu cercetarea penală a lui Victor Ponta pentru conflict de interese.

ponta - iohannis - romaniaKlaus Iohannis a turbat după ce Camera Deputaților a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru că l-a numit în Guvern pe Dan Șova.

După modelul Băsescu, Klaus Iohannis blamează și împroșcă cu noroi Parlamentul acuzându-l că face scut în jurul lui Ponta.

„Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană. Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate.  În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru”, a scris Iohannis pe facebook.

Camera Deputaților a decis marți, să nu dea curs cererii Direcției Naționale Anticorupție cu privire la începerea urmăririi penale al premierului Victor Ponta, pentru conflict de interese. 231 de deputați s-au opus cererii DNA iar 120 au votat pentru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata