Breaking news

Iohannis, atac dur la Ponta și Oprea în scandaul iscat în cazul morții polițistului

loading...

După cinci zile de tăcere, Președintele României, Klaus Iohannis este la atac și le cere pe un ton imperativ lui Victor Ponta și lui Gabriel Oprea să dea explicații despre circumstanțele tragediei soldate cu moartea polițistului Bogdan Gigină.

ponta - oprea - iohannisIohannis a declarat duminică la Arad, că este ”inadmisibil” că Guvernul nu a transmis o poziție oficială privind accidentul în care a murit polițistul Bogdan Cosmin Gigină, la cinci zile după eveniment.

adăugând că îi poftește “de urgență” pe premierul Victor Ponta și ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, să prezinte ”lămuririle așteptate de opinia publică”.

Suntem în a cincea zi și nu avem o luare de poziție oficială din partea Guvernului. Așa ceva este inadmisibil! Opinia publică așteaptă lămuriri și îi poftesc de urgență în fața microfoanelor pe domnii Oprea și Ponta să dea acestelămuriri. Și nu mă refer doar la partea penală a accidentului în care din nefericire a murit un polițist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică și la lămuriri de ordin general”, a declarat Iohannis, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor după ceremonia dedicată Zilei Armatei Române desfășurată la Arad.

Ministerul Afacerilor Interne a informat, printr-un comunicat transmis duminică, faptul că până la finalul anchetei declanșate de Tribunalul București privind accidentul polițistului Bogdan Cosmin Gigină, ministerul și reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice referitoare la acest subiect.

Premierul Victor Ponta a exprimat, vineri, solidaritate și condoleanțe pentru familia polițistului de la rutieră care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă.

“Aș vrea să încep prin a-mi exprima solidaritatea și condoleanțe pentru familia polițistului mort la datorie, care a decedat marți. Știu că s-au întâmplat toate acele lucruri, există o anchetă în curs și vreau să mulțumesc tuturor celor care își fac datoria și celor care, uneori, din păcate, plătesc un preț mult prea mare pentru tot ceea ce fac în fiecare zi pentru ca societatea românească să funcționeze”, a spus Ponta la începutul ședinței speciale de guvern în care s-a discutat rectificarea bugetară.

Premierul a adăugat că trebuie văzut cum se întâmplă asemenea tragedii și ce măsuri trebuie luate pentru ca ele să fie prevenite.

“Vreau, de asemenea, fiind vorba de o anchetă în curs, să vedem cum se pot întâmpla asemenea lucruri, avem gropi în asfalt, tot felul de zone periculoase (…). Sunt convins că există peste tot în țară tot felul de capcane mortale și doar când se întâmplă o mare tragedie aflăm despre ele. O societate normală ar trebui să ia măsuri înainte, nu după ce se întâmplă asemenea lucruri”, a precizat prim-ministrul.

Șeful Executivului a făcut un apel către politicieni să nu se folosească de tragedii pentru a câștiga capital politic.

“Mi-aș dori ca noi, ca societate, să nu mai folosim — vorbesc de oamenii politici — tragediile în scopuri politice. De fiecare dată când se întâmplă o tragedie, apar aceiași oameni politici care țipă și folosesc fie tragediile, fie arestările ca să câștige vreun pic de capital politic. Asta e un semn de barbarism în politică, poate reușim să scăpăm de el“, a susținut Ponta.

UNPR afirmă, într-un comunicat transmis duminică că liderii PNL care cer demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, nu au nicio scuză pentru că “folosesc politic” drama decesului polițistului Bogdan Cosmin Gigină.

“Lideri care mimau până mai ieri buna-credință și buna-cuviință își arată astăzi adevărata față. Cătălin Predoiu și Alina Gorghiu au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Gabriel Oprea atunci când, datorită acestuia, au fost votate în Parlament propunerile președintelui Klaus Iohannis pentru SRI și SIE. Aceiași lideri i-au mulțumit lui Gabriel Oprea atunci când, tot datorită UNPR, a fost votată Strategia Națională de Apărare. Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, dar și mulți alții, au avut numai cuvinte frumoase atunci când lui Gabriel Oprea i se propunea să-și încalce cuvântul și să-și abandoneze partenerii din PSD. PNL a propus o trădare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicație pentru atacurile politice furibunde pe care astăzi le lansează reprezentanții PNL. Mai grav pentru Cătălin Predoiu este că se pretează la un astfel de joc știind foarte bine câteva adevăruri pe care o parte a presei le ignoră”, se afirmă în comunicatul UNPR.

Partidul lui Oprea afirmă că aceste persoane care îi cer demisia ministrului Oprea “știu foarte bine că, la finalul anchetei, totul va fi clar și că speculațiile pe care își clădesc astăzi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni”: Ei știu foarte bine că acel accident dramatic s-a produs în timpul serviciului, că acea coloană a fost constituită în condițiile legii și că toate prevederile normative au fost respectate. Ei știu foarte bine că, atâta vreme cât există o anchetă penală a Parchetului, în desfășurare, nu se pot da detalii, nu se pot face declarații. Ei știu foarte bine că orice detalii sau declarații date publicului pe acest subiect, chiar și de către ministrul Gabriel Oprea, pot fi considerate ca antepronunțare și de natură a afecta bunul curs al anchetei. Ei știu foarte bine că ministrul Gabriel Oprea a transmis personal condoleanțe familiei și a fost la priveghiul politistului Bogdan Gigină. Și nu în ultimul rând, ei știu foarte bine că, la finalul anchetei, totul va fi clar și că speculațiile pe care își clădesc astăzi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni.

Polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București cercetează dosarul privind decesul subinspectorului de poliție Bogdan Gigină sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata