Breaking news

Iohannis, amendat de către CNCD, pentru că a folosit termenul “penali”

loading...

Preşedintele României, Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul “penali”. Preşedintele Consiliului a votat împotrivă şi face opinie separată.

Iohannis a fost amendat pentru că a discriminat cetăţenii care au dosare penale, numindu-i în declaraţii publice “penali”.

“Utilizarea termenului “penali” de către președintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnați, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 2000 lei. Vot 5 la 4. Colegiul director recomandă ambelor pesoane să evite formulările care sunt de natură să afecteze dreptul la demnitate a persoanelor cercetate penal și în cazul cărora nu există o hotârâre judecătorească definitivă și irevocabilă” se arată în comunicatul oficial al Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

La aflarea veştii, chiar de Ziua Europei, când avea oaspeţi de seamă la Cotroceni, Iohannis a anunţat că va contesta decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării de a-l sancţiona cu 2.000 de lei, considerând măsura ca fiind una politică.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a anunţat că va face opinie separată cu privire la decizia de a-l amenda pe Preşedintele României.

“8,3 km – 43,2 min – gata de motivarea opiniei separate – nu cred ca exista in RO judecator care sa mentina decizia majoritara de sanctionare de astazi in speta cu “penali” – si prin opinia minoritara vom pune la dispozitia jidecatorului toate motivele de fapt si de drept sa coreteze decizia de astazi”, a scris Asztalos Csaba pe pagina sa de Facebook.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata